MADRID/OSLO (Aftenposten): På Real Madrids meget imponerende treningsanlegg på Valdebebas, like utenfor flyplassen i Madrid, deltok i dag Martin Ødegaard på sin aller første trening som Real-spiller.

I sitt referat fra dagens førstelagstrening, som var stengt for pressen, skriver Real Madrids nettside følgende:

– Dagens største nyhet var at Martin Ødegaard fullførte sin første trening som Real Madrid-spiller.

Her er Martin Ødegaard fra presentasjonen på presserommet ved Valdebabes forrige uke. Foto: NTB scanpix

Lagets aller største stjerne, Cristiano Ronaldo, trente alternativ, mens spillere som Gareth Bale, Toni Kroos, Isco, Sergio Ramos, Javier Hernandez alle deltok på øktensom ble ledet av manager Carlo Ancelotti og assistent Fernando Hierro.

– En uvirkelig reise

Det norske supertalentet ble presentert som klar for klubben for ganske nøyaktig én uke siden, etter flere måneder med intense rykter og flere besøk hos Europas største fotballklubber.

Onsdag reiste Martin og pappa Hans Erik Ødegaard nedover til Madrid, etter at 16-åringen har tilbrakt den siste tiden sammen med familie og venner i Drammen.

– Det har vært fantastisk å spille fotball i denne byen. Det har vært uvirkelig hele veien, en fantastisk reise. Jeg hadde ikke forventet at det skulle gå så fort, det hadde vel ingen andre heller, sa Ødegaard da han tok farvel med Strømsgodset med en pressekonferanse mandag denne uken.

Real Madrid losjerer ofte gjester og spillere som ennå ikke har fått seg bolig på dette Sheraton-hotellet i Madrid. Foto: NTB scanpix, Terje Pedersen

Stresser ikke med førstelagsspillIfølge NTB er det sannsynlig at Ødegaard nå bor på hotellet Sheraton Madrid Mirasierra Hotel & Spa frem til han finner seg en permanent bolig.

Ødegaard skal trene med både Real Madrids A— og B-lag ut denne sesongen, men han kommer først og fremst til å spille for B-laget, Castilla.

16-åringen selv sier at han ikke stresser med å få debuten på førstelaget.

– Når jeg spiller for førstelaget eller andrelaget, tenker jeg ikke så mye på. Det jeg har fokus på, er å bli en bedre fotballspiller, sa Ødegaard da han ble presentert på Valdebebas forrige torsdag.

PS! Real Madrid spiller seriekamp mot Real Sociedad hjemme på Santiago Bernabeu lørdag, klokken 17 norsk tid.

Se video fra Ødegaards pressekonferanse i Drammen mandag (Foto: NTB scanpix):

Se video fra Ødegaards møte med Real-stjernene i Madrid (Foto: Real Madrid TV):

Fakta:

Martin Ødegaard

  • Født: 17. desember 1998 (16 år)

  • Klubb: Strømsgodset

  • A-landskamper/mål: 3/0

  • Spilte 15+8 seriekamper for Strømsgodset i 2014, scoret fem mål og hadde sju assist.

  • Ble tidenes yngste spiller og målscorer i eliteserien sesongen 2014. * Ble i august 2014 tidenes yngste A-landslagsspiller for Norge.

  • Ble i oktober 2014 tidenes yngste spiller i en EM-kvalifiseringskamp.

  • Ble 22. januar 2015 bekreftet som Real Madrid-spiller. (©NTB)