Hans Majestet kong Harald er idrettsinteressert og har selvsagt fått med seg 16-årige Martin Ødegaards overgang fra Strømsgodset til Real Madrid.

I et intervju med Aftenpostens siD-redaksjon er Ødegaard ett av temaene som kommer opp.

– Martin Ødegaard, smiler kongen og slår ut armene.

– Det er veldig spennende med en norsk spiller som er tatt opp i en av de største klubbene i verden, men det er jo nå fotballivet hans virkelig begynner. Jeg har aldri møtt ham selv, men han virker som en veldig stødig og rolig gutt, med begge bena plantet godt i bakken. Det tror jeg han trenger, sier kong Harald i intervjuet med Aftenposten.

Faren til Martin Ødegaard, Hans Erik, flytter selv til Madrid sammen med sønnen denne uken. Han synes det er artig at Martin er blitt tema for selveste kong Harald.

– Det er jo både morsomt og smigrende at han omtaler Martin, sier Hans Erik Ødegaard.

— Helt uvirkelig

Martin Ødegaard vant på vinterens idrettsgalla prisen for årets gjennombrudd. I en alder av 15 år spilte han seg inn på både Strømsgodsets A-lag i eliteserien og på landslaget. Mandag tok han farvel med sine gamle lagkamerater i Strømsgodset. Onsdag går flyttelasset til den vinterkalde spanske hovedstaden.

— Først og fremst vil jeg takke Strømsgodset. Det har vært fantastisk å jobbe med alle i klubben og være en del av klubben. Det har egentlig vært helt uvirkelig alt jeg har opplevd her. Med debuten, scoringer, U21-landslag, A-landslag og nå skifte av klubb. Å spille i denne klubben har vært fantastisk. Det har vært en fantastisk reise, sa Ødegaard på pressekonferansen.

I kjølvannet av Ødegaard-overgangen, og flere andre kjøp av unge fotballspillere, har Real Madrid kommet under etterforskning fra Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) for kjøp av mindreårige spillere.

Klubben insisterer på at de har sitt på det tørre.