Det så dramatisk ut da Knotten plutselig bare rullet ut til siden, og ble liggende å riste på siden av løypa.

— Det er heteslag, fastslo TV 2-ekspert Johan Kaggestad mens de skremmende bildene rullet over skjermen.

Iver Knotten ble tidligere i VM-uken nummer seks på juniorenes individuelle tempo.

Da sa han til TV 2 at han taklet varmen forskjellig fra dag til dag.

— Dessverre taklet jeg varmen litt dårlig i dag. I går kjørte jeg intervall i varmen som fungerte veldig bra, sa Knotten da.

Hverken under U23-guttenes ritt torsdag eller under kvinnenes juniorritt fredag var det noen av de norske som klaget over varmen.

— Vi har akklimatisert oss godt, seg synes ikke det var noe problem, sa Ingvild Gåskjenn som altså syklet tidligere på fredag.

— Det vi vet er vi har én rytter som er sendt til det medisinske senteret, sa presseansvarlig Per Erik Mæhlum til Aftenposten like etter hendelsen.

Ikke lenge etterpå ble det opplyst at Knotten var ved full bevissthet, og at situasjonen var under full kontroll.

Det ble ingen norsk suksess for juniorene i sykkel-VM i Doha. Sedrik Ullebø trillet inn til niendeplass i det som ble en dramatisk fellesstart.

– Jeg kan ikke si at jeg er direkte skuffet, men det er veldig surt. Jeg vet jeg er mye bedre. Hadde det ikke vært for krampene så hadde jeg sittet godt i det. Da er jeg ganske sikker på at jeg hadde tatt en medalje, sier Sedrik Ullebø til NTB.

Nordmannen var toneangivende gjennom hele rittet og satt lenge i brudd. Kanskje var det nettopp derfor han fikk det litt tungt da det bar mot spurt.

– Jeg var full av krampe og hadde ikke en sjanse slik det ble, forteller sykkeltalentet fra Høyanger i Sogn.