Viking-nykommer Zymer Bytyqi har slitt både med form og spilletid de siste par årene, men ser lyst på tilværelsen i sin nye klubb. 18-åringen var på utlån til Sandnes Ulf i høst etter å ha mistrivdes i den østerrikske klubben Salzburg, og har nå gjort en permanent overgang fra Salzburg til Viking.

— Mottagelsen i Viking har vært veldig god. I tillegg kjenner jeg ganske mange av spillerne her fra tidligere, så jeg tror nok jeg kommer til å trives, sier Bytyqi til Aftenbladet.

- En spennende spiller

Treneren for G18/19-landslaget, Eirik Horneland, mener at unggutten allerede har vist internasjonalt at han er en spiller med gode kvaliteter. Zymer Bytiqi spilte sist for G18-landslaget 8. september i fjor da Norge tapte 2-3 i en kamp mot Sverige. Han ble byttet inn for Sander Svendsen og scoret mål etter bare ni minutter på banen.

— For at Zymer skal ta steget må han gjøre de rette tingene, være skikkelig fokusert og få mer stabilitet i hverdagen. Han er en spennende spiller som jeg tror vil gjøre det godt i en klubb som Viking, men det er helt opp til han selv, sier Eirik Horneland.

Fleksibel angrepsspiller

18-åringen er angrepsspiller, og trives best på kantene.

— Jeg kan spille på begge sider, men også lenger foran. Hvor jeg ender opp i Viking er opp til trener Kjell Jonevret, sier Bytyqi selv.

Fotballekspert Lars Tjærnås har tidligere nevnt Bytyqi som ett av Norges største fotballtalenter, og synes fortsatt Bytyqi er en spiller med stort potensial.

— Han er god én mot én og har et stort finterepertoar, men han må ha vært utålmodig og bremset sin egen utvikling, tror Tjærnås.

Vil være tålmodig

— Hvis han nå innordner seg, jobber hardt og utvikler seg til å bli sin beste utgave av seg selv, vil han helt klart bli en forsterkning for Viking, legger han til.

Bytyqi har tidligere fortalt Aftenbladet at han i møtet med sin nye klubb vil være tålmodig, vise hva han er god for og kjempe seg inn på laget. Tidligere Sandnes Ulf-trener Tom Nordlie mener Bytyqi er en spiller som kan, men ofte vil for mye.

— Hvis klubben investerer tid og trenerne ønsker å komme under huden på ham, vil de få en spiller med et svært sjeldent ferdighetsnivå når det gjelder å føre ballen kontrollert i stor fart, sier Nordlie.