STAVANGER (Aftenbladet): Da Zymer Bytyqi debuterte i eliteserien for Sandnes Ulf mot Haugesund den 28. mai 2012, var han tidenes yngste spiller i norsk eliteserie. Debuten skjedde da unggutten var 15 år og 260 dager gammel. Denne rekorden er siden slått av fenomenet Martin Ødegaard, som var 15 år og 117 dager gammel da han fikk sin Strømsgodset-debut i april i fjor.

Viking har nå kjøpt Bytyqi fri fra kontrakten med Red Bull Salzburg, der prisforlangende i starten var 1 million kroner. Viking endte imidlertid opp med en avtale som gjør at den totale størrelsen på overgangssummen avhenger av hvor mange kamper Bytyqi spiller for klubben. 18-åringen hadde i utgangspunktet halvannet år igjen av kontrakten med Salzburg.

Tredje nykommer

Tirsdag ble Bytyqi presentert i mørkeblått, som den tredje nykommeren før 2015-sesongen. Fra før har den estlandske midtstopperen Karol Mets (21) og midtbanespiller Magne Hoseth (34) allerede signert. Nå jakter Viking en ny spiss, hvor danske Emil Berggreen fra Hobro er den som har blitt lenket til klubben.

Zymer Bytyqi sier han er glad for å bli Viking-spiller, og tror han kan få et løft rent spillemessig etter skiftet fra Sandnes Ulf til nabo Viking.

— Viking er en stor klubb, og jeg gleder meg til å spille for dem, forsikrer han.

Reddet av Nordlie

Før jul la ikke unggutten skjul på at Tom Nordlies inntreden i Sandnes Ulf i fjor sommer, var en viktig vitamininnsprøytning for ham personlig.

— På den første treningen i Sandnes Ulf tok han meg til side. På det tidspunktet var ikke fotball det kjekkeste jeg visste, for å si det slik. Etter praten med Tom Nordlie fikk jeg både gnist, vilje og motivasjonen tilbake. Han reddet karrieren min, sa Bytyqi til Aftenbladet om møtet med Nordlie.

Treårskontrakt

— Vi er veldig glad for å kunne presentere Zymer Bytyqi som Viking-spiller. Han er en spiller med mye potensial, han er lokal og det er viktig for oss å ha de største lokale talentene i Viking, sier Viking-direktør Arne Larsen Økland.

— Han har hatt noen brokete år, men vi ønsker å hjelpe ham med å få ut sitt fulle potensial, sier Økland:

— Det er på tide å ta det siste steget. Viking 2015 må ha spillere som kan spille ulike posisjoner og det kan Zymer. Nå er det opp til Zymer å vise hva han kan, sier Kjell Jonevret.

— Jeg er veldig glad for å komme til Viking. Det er stor klubb og som Lura-gutt er dette en drøm som går i oppfyllelse, sier Bytyqi.