LARVIK-BYÅSEN 37-26

LARVIK ARENA (adressa.no): Byåsen kom til Larvik med høy selvtillit og tabelltopp i kofferten, men i møtet med Gro Hammerseng-Edin og de andre Larvik-stjernene ble det for tøft onsdag kveld.

— Det var veldig ned på jorden. All respekt for Larvik. De topper laget og spiller virkelig godt. Vi hadde ikke en sjanse, sier Byåsen-trener Claus Mogensen til adressa.no.

Fikk få muligheter

Han har to spillere som fortsatt har en VM-plass innenfor rekkevidde, men firemålsscorer Tonje Nøstvold har ikke særlig til håp om det nå.

— Jeg tenker ikke så mye på det. Det ligger ganske langt bak der. Det løpet tror jeg er kjørt for lenge siden, sier Nøstvold.

Camilla Herrem scoret på to av sine tre sjanser i toppoppgjøret i det som var en nøkkelkamp for å vise at man holder nivå mot de aller, aller beste.

— Jeg fikk ikke så mye å jobbe med. Det er kjedelig når jeg følte det var mange muligheter til å springe. Men vi får aldri frem ballen, og da føler du bare at du springer intervaller på siden og får ballen en gang i blant.

— Tror du at du måtte være mer involvert i dag for å ha et VM-håp?

— Jeg tror ikke kampen her har så mye å si. Det er ikke så mye jeg kan gjøre som kantspiller, jeg må bare ta det jeg kan få. Vi får se, sier Herrem.

- Krise defensivt

Trener Mogensen tror de VM-aktuelle spillerne verken har styrket eller svekket kandidaturet i onsdagens kamp.

— Det er status quo, tror jeg. De kjemper det beste de kan, og Camilla misser bare på én vanskelig sjanse. Tonje fikk en veldig vanskelig oppgave, for Larvik hadde tydeligvis bestemt seg for å holde henne nede. Samtidig klarer hun å score noen gode mål, og det er positivt. For kan du gjøre det mot Larvik, kan du gjøre det mot de fleste, sier han.

Herrem og Nøstvold er tålig fornøyd med at Byåsen scoret 26 mot Larvik, men å slippe inn 11 mål mer er ikke i nærheten av godkjent.

— Defensivt er det krise. Ikke bra i det hele tatt. Vi står bare én mot én, og de er fysisk sterkere enn oss. Da blir det vanskelig, sier Herrem.