LARVIK-BYÅSEN 37-26

ARENA LARVIK (adressa.no): Etter en solid sesongåpning har Byåsen-jentene vært proppfulle av selvtillit foran onsdagens toppkamp borte mot Larvik.

Tonje Nøstvold og resten av Byåsen-jentene lå sågar på topp av tabellen foran oppgjøret.

Men ambisjonene om Larvik-skalp skulle raskt få seg en knekk. Til det var Byåsens forsvarsspill ikke i nærheten av å være godt nok mot det hvitkledde hjemmelaget.

Dårlig defensivt

Byåsen havnet to mål under tidlig, men holdt likevel sånn noenlunde kontakt lenge.

Angrepsspillet var av merket som har preget Byåsen denne sesongen, med tempo i kontra— og ankomstspillet, i tillegg til trøkk i distanseavslutningene fra Raja Toumi og Tonje Nøstvold.

Defensivt, derimot, var det en nitrist forestilling før pause. Larviks fryktede angrepsrekke fikk komme altfor tett på Byåsens mål uten å bli presset nevneverdig i avslutningene, samtidig som Terese Pedersen ikke maktet å gi bortelaget målvaktsredningene de trengte for å holde følge med Norges klart beste lag på kvinnesiden.

Dermed klarte også Larvik å skaffe seg en 16-10-ledelse da 25 minutter var spilt. Ved pause sto det 18-13 favør hjemmelaget.

Larvik med kontroll

Etter pause fortsatte Byåsen å legge veien åpen for Larvik fremover, og 12 minutter ut i omgangen hadde hjemmelaget en timålsledelse. Fire Byåsen-goaler på rappen rettet imidlertid litt på inntrykket, men drømmen om å hente inn Larviks forsprang ble kjapt skutt ned.

For snart ledet Larvik atter med ti mål, og det var for mye for Byåsen. Dermed endte det med storseier til Larvik, som til slutt vant 37-26. Dermed er vestfoldingene – ikke overraskende tilbake på toppen av tabellen.