Mens de norske løperne konkurrerte i fellesstart med skibytte i NM lørdag, ble det to suverene seire i det svenske mesterskapet i Örebro.

Calle Halfvarsson viste at han har vært Sveriges klart beste herreløper denne sesongen, med å vinne 15-kilometeren i fri teknikk med et halvt minutt.

— Jeg hadde bestemt meg for å vinne i dag. Jeg var så revansjesugen, det bare sprutet energi, sa Halfvarsson til SVT etter seieren.

Ikke overrasket over Northug

Dette var 25-åringens første SM-gull. I VM blir Petter Northug en av Halfvarssons største konkurrenter. Det viste Northug nok en gang lørdag, da han vant fellestarten på Røros.

— Jeg er ikke overrasket, allerde i touren begynte Petter å vise at han er med. Og vi vet alle hva slags spurt han har, sier Halfvarsson til Aftonbladet.

— Jeg er sikker på at han kommer til å være i bra form under VM, og det er bra. Det er ikke kult å slå en Petter i dårlig form.

Det var Daniel Rickardsson som var nærmest Halfvarsson lørdag. Det var også en god dag for veteranen Anders Södergren. Han ble nummer tre, og gikk seg dermed inn i VM-diskusjonen.

På spørsmål om Södergren er aktuell for VM, svarer den svenske landslagssjefen Rikard Grip «absolutt». Sveriges uttak blir klart etter søndagens sprint i Örebro. Ifølge Grip blir ni eller ti herreløpere tatt ut.

Kalla vant med halvannet minutt

Hvis Halfvarsson var suveren på herresiden, var Charlotte Kalla i en egen liga på kvinnesiden. 27-åringen vant 10-kilometeren med ett minutt og 19 sekunder.

— Det føltes bra i dag, jeg forsøkte å gå med glede, sier Kalla til SVT.

Dette var Kallas 19. gull i det svenske mesterskapet. I denne utgaven har hun tatt tre gull av tre mulige, etter at hun også tok gull på fellestarten med skibytte onsdag og stafetten lørdag.

Anna Haag ble nummer to, og Emma Wikén ble nummer tre.

— Halvannet minutt opp til Charlotte, på en slik type dag, er jeg ikke misfornøyd med, sier bronsevinner Wikén.

VM i Falun begynner 18. februar.