I dag returnerer TILs spillere fra en sesongavslutning-tur til Berlin. I løpet av uka skal Christer Johnsgård i samtale med TILs sportslige ledelse.

Da vil man konkludere på om det blir ny TIL-avtale på 29-åringen, eller om drømmeovergangen ender med det ene året i 2016. Tross kun to kamper i eliteserien på tilsammen knapt 20 minutter, etterlater ikke Johnsgård noen tvil om hva han håper på: Ny kontrakt med "Gutan".

Morten Moldskred:

— Jeg har noe ugjort, noe uferdig som fotballspiller ennå, sier Christer Johnsgård til iTromsø.

— Det hadde vært artig å få en hel vinter med trening med TIL. Det kunne jeg tenkt meg. Slik at man får en full sesong. I år ble det litt frem og tilbake. Jeg kom sent inn og fikk et par småskader, utdyper han.

Målfarlig igjen

Samtidig har han banket inn 13 mål - ett per kamp - for TIL 2 og i cupen for TILs A-lag.

— Sånn sett har det vært en grei sesong, mener Johnsgård.

— Føler du deg trygg på at du vil få A-lagssjanser som fortjent dersom det blir TIL-spill neste år?

— Jeg regner med at hvis man er med videre, så stiller jeg på lik linje med alle de andre. Da føler jeg at det er opp til meg selv å vise at de ikke kan komme utenom meg, sier Christer Johnsgård.

— Har vokst veldig

På tross av manglende spilletid i eliteserien, ser spissen slett ikke på 2016 som et bortkastet fotballår. Snarere tvert om.

— Jeg har vokst veldig her. Jeg føler jeg har utviklet meg veldig mye, og kroppen min nå kontra da jeg kom til TIL er som natt og dag, sier han.

Nettopp derfor er Christer Johnsgård innstilt på å fortsette fotballsatsingen, uansett hva den nært forestående konklusjonen til TIL blir.

— Jeg kommer til å ta meg en runde med familien dersom det ikke blir TIL-avtale. Jeg må snakke med dem og høre hva fruen ser for seg. Men jeg kommer til å spille uansett. Det føles litt kjedelig å skulle gi seg nå når jeg er på tur til å knekke noe koder.

Men andre klubber har han foreløpig ikke snakket snakket med.

— Jeg har bare hatt fokus på TIL, sier Christer Johnsgård.

Holder kortene til brystet

Bård Flovik har ikke besvart iTromsøs henvendelser i dag, mens assistenttrener Lars Petter Andressen ikke vil kommentere situasjonen til Johnsgård på nåværende tidspunkt. Sportssjef Svein-Morten Johansen sier følgende:

— Ingenting skjer i dag, sier Johansen, som er på hjemreise selv til Tromsø i dag.