BREIVIKAHALLEN: I helga ble Moldskred gjenforent med tidligere lagkamerat fra TIL, Hans Åge Yndestad, for futsallaget Berserk i den nordnorske 1.-divisjonen.

– Det er alltid artig å spille med Morten. Når han lærer seg at det går an å bytte også, blir det kjempebra, humrer Yndestad.

Skal spille videre

Moldskred spilte for Finnsnes i 2016, etter at han ikke ble tilbud ny TIL-kontrakt etter 2015-sesongen, men etter ett år for de grønnkledde, er trolig det kapitlet lukket.

– Jeg tviler vel på at det blir Finnsnes. Jeg har ingen umiddelbare planer om å legge opp og heller ingen planer om hvor jeg skal spille. Jeg kommer til å holde meg i bra form, og så får vi se hva som skjer, sier Moldskred.

– Morten har vel i utgangspunktet sagt at han gir seg, men alt i alt er det mye som er usikkert rundt Finnsnes. Veldig mye vil bli avklart etter det ekstraordinære årsmøtet på mandag, der føringene blir lagt for klubben og hvilken retning den skal gå videre, sier Finnsnes-trener Bjørn «Bummen» Johansen.

Vil spille

Etter alt å dømme åpner det imidlertid opp for at noen av de lokale klubbene kan snappe om 36-åringen.

– Jeg skal bo i Tromsø, det skal jeg. Med mindre en storklubb kjøper meg, humrer Moldskred.

For han har ikke tenkt å gi seg med det første.

– Jeg har lyst til å spille fotball uansett. Hvor det blir, får jeg se, jeg har ingen plan per dags dato.

– Har du mange tilbud fra de lokale klubbene?

– Det blir vel heller jeg som må ta kontakt med klubber, sier Moldskred.

Hans Åge Yndestad (36) har i år spilt for moderklubben Ulfstind i 5.-divisjon.

– Jeg er usikker på hva det blir til. Det har vært et artig år i Ulfstind med mange unggutter som kommer opp og fram. Jeg har lyst til å fortsette å spille fotball, men det er ikke aktuelt å spille for et lag som trener hver eneste dag. Jeg skal spille for det sosiale og for å holde meg i form. Å dra alene på SATS (treningsstudio) får jeg ikke til, humrer veteranen.

– Burde vært utvist

Yndestad noterte seg for en scoring, mener han burde vært utvist i 3-2-seieren til Berserk mot Gratangen.

– Alle mister hodet litt iblant. Han (Gratangen-spilleren) sparket ballen bort rett foran meg og så kakket jeg han litt i leggbeskytteren. Siden jeg ikke ble hissig i etterkant, ble det bare gult, men det burde nok vært rødt kort der, ja, sier Yndestad, og legger til.

– Men slik er det. Selv om man er gammel, har man fortsatt vinnerinstinktet og vi får et bra lag i år når vi får Joakim Amandus (Nilsen) og (Tor-Martin) Mienna tilbake. Da får vi litt mer fart i laget, sier Yndestad.