Norge 30-20 Angola

RIO DE JANEIRO: Angola ble aldri noen trussel for Norge som stengte forsvaret sitt under ledelse av Marit Malm Frafjord. Norge vant 30-20, og OL-debutant Emilie Hegh Arntzen er full av lovord om veteranen Malm Frafjord.

— Jeg har veldig mye å lære av Marit. Jeg føler meg så trygg sammen med henne i midtforsvaret, sier Hegh Arntzen.

(Krever innlogging)

— Veldig lærerikt

Etter tre år uten motivasjon for landslagsspill, meldte Malm Frafjord seg til tjeneste for Thorir Hergeirsson akkurat i tide til å rekke OL. Rollen som forsvarssjef i Rio har den tidligere Byåsen-spilleren gått rett inn.

Emilie Hegh Arntzen beskriver 30-åringen slik:

— Marit har sånn ro. Og det er måten hun jobber på. Hun er smart, og det er veldig lærerikt å stå sammen med henne.

— Fantastisk forsvarsspiller

Norges kaptein, Stine Bredal Oftedal slutter seg til de gode ordene.

— Marit er en fantastisk forsvarsspiller. Hun har noe ved seg – ja, det er personligheten hennes som gir trygghet. Det er viktig når man står sammen i forsvar. Samtidig er hun flink til å kommunisere og til å gi trøkker, sier Bredal Oftedal.

— Marit er utrolig viktig for oss, legger hun til.

Full av selvtillit

Hovedpersonen selv smilte fornøyd etter den solide oppvisningen mot Angola.

I RIO: Anne-Marit Dahl.

— Det er veldig hyggelig å høre at de sier det. Jeg føler meg trygg i forsvar, og da er det lett å spre trygghet. Det er forsvaret som alltid har vært min styrke, sier Marit Malm Frafjord.30-åringen har levert en god sesong i Larvik-trøya og har med seg masse selvtillit i det landslagscomebacket. Men hun deler suksessen med lagvenninnene.

— Jeg har veldig bra selvtillit. Selvfølgelig bommer man på noen taklinger innimellom, men vi hjelper hverandre. Det er trygt å spille sammen så gode medspillere, jeg har hjelp over alt og i mål står to av verdens beste keepere.