Norge 30-20 Angola

RIO DE JANEIRO: Da Norge knuste Angola 30-20, heiet brorparten av publikum igjen på Norges motstander. Mens de norske favorittene måtte tåle buing mens de var i angrep.

— Det er veldig få her som heier på Norge. For å være helt ærlig tror jeg det er noe vi bare må forberede oss på fremover. De kommer ikke til å heie på oss, sier Camilla Herrem.

Selv om det er nordmenn kledt i rødt, hvitt og blått på tribunen, er det ikke i nærheten så mange som det pleier når Norges spiller mesterskap, og de er heller ikke like samkjørte som når Håndballens Venner mobiliserer. Ekstremt dyr reise har gjort at bare 13 kommer derfra til Brasil under OL.

Mot Angola var det trolig hovedsakelig nøytrale tilskuere som trykket afrikanerne til sitt bryst – mens Norge ble forsøkt psyket ut.

— Det har sikkert å gjøre med at vi er favoritter, og at de vil forsøke å få oss litt av skaftet, sier Herrem.

- Lykkes de med det?

— Nei. Jeg synes bare det er gøy at de buer på oss. Det gir en god stemning i hallen, sier Herrem.

(Krever innlogging)

Tar det som skryt

Katrine Lunde, som sto hele kampen for Norge med unntak av noen få straffekast, synes publikum gir «god stemning i hallen».

— Jeg hørte faktisk ikke så mye piping i dag, men hvis de piper er det et utrykk for at vi gjør mye bra. Og hvis de slutter er det fordi vi ikke spiller så bra. Det er bare bra at de piper, sier Kristiansand-jenta.

I RIO: Åge Harald Drangsholt.

Emilie Hegh Arntzen la heller ikke noe spesielt til reaksjonene fra publkum.-At de piper på hele tida er unødvendig, men sånn er det bare, sier Byåsen-backen og legger til:

— Vi må tåle det. Det stjeler ikke fokus.