Den norske NHL-stjernen var meget toneangivende på isen da Team Europa vant 3-2 over Tsjekkia i World Cup mandag kveld. Zucca noterte seg for én scoring og én målgivende pasning. Det avgjørende målet ble satt inn av tyskeren Leon Draisaitl drøyt to minutter ut i forlengningen.

Se sammendrag av kampen her

Svenske Aftonbladets erfarne kommentator Mats Wennerholm skriver at Team Europe kan være på vei mot den største sensasjonen i historien . Svært få, om noen, hadde trodd at laget skulle vinne sine to første kamper (mot USA og Tsjekkia) og ligge svært godt an til å nå semifinale. Mye av æren gir han til Mats Zuccarello.

Frustrasjon

Men i et intervju med avisen New York Post lufter nordmannen sin frustrasjon over at hans arbeidsgiver New York Rangers to år på rad har byttet bort hans aller beste venn.

— Ikke bli vennen min, sier han med både ironi og alvor.

Norsk prestisjeduell skal spilles utendørs på fotballbane

I fjor sommer sendte Rangers plutselig svensken Carl Hagelin til Anaheim Ducks (han er nå i Pittsburgh). Denne sommeren var det rekkekameraten Derick Brassard som ble byttet bort til Ottawa mot svensken Mika Zibanejad.

— Jeg skjønner at dette er business. Ledelsen gjør helt sikkert det de mener er best for å gjøre oss bedre, sier Zucca i intervjuet før han presiserer:

— Men som menneske og venn liker jeg det ikke. Jeg har mistet mine to beste venner, og akkurat da tenker jeg ikke på hockey. Personlig er jeg svært lei meg for å miste dem.

Gråt for Zucca

De to lagkameratene var de første som besøkte Zucca på sykehuset etter den fryktelige hodeskaden da han ble truffet i hodet av en puck. Begge begynte å gråte da de så hvilken tilstand nordmannen var i de første dagene etter uhellet.

Hagelin og Zucca hang sammen mye av tiden utenom ishockeyen, og nordmannen hadde akkurat skaffet seg leilighet i samme bygning som svensken da Hagelin forsvant. Om laget ble noe bedre av akkurat den handelen er heller tvilsomt.

— Da jeg snakket med Brass (Brassard) på telefonen, var det tøft følelsesmessig. Vi har spilt virkelig god hockey sammen de tre siste sesongene, og han har vært virkelig god for oss i viktige øyeblikk, forklarte Zuccarello.

Zuccarello har aldri opplevd noe lignende

Troen på sportslig suksess for laget hans i World Cup var minimal, spesielt etter at laget nærmest ble latterliggjort av Nord-Amerikas U23-lag i to treningskamper før World Cup startet. Hvorfor skulle et sammenrasket gjeng fra syv forskjellige land virkelig blø for Europa-drakta? Men med smartere coaching av Ralph Kruger, godt forsvarsspill og en suveren Jaroslav Halak i buret kan det bli semifinale i helgen og der er det foreløpig Sverige som ligger best an til å bli motstander.

Der vil Zuccarello eventuelt møte en annen av sine gode Rangers-kamerater: keeper Henrik Lundqvist.

Dette synes Kasper Wikestad om kallenavnet «Skrikestad» - få med deg denne ukens Aftenpodden Sport: