Først var det G17-landskamp mellom Norge og Sverige (3-8), og noen dager senere var det skoleturnering med 250 barn fra 5. til 7. klasse. Sportsdirektør i IOC, Kit McConnell og hans kollega Bram Schellekens, var til stede på turneringen.

– De fikk se at bandy er en billig idrett som alle kan bli med på. IOC er jo opptatt av at alle skal ha mulighet til å drive idretten, og bandy krever enkelt utstyr. Og kampene på Gjøvik ble til og med spilt på naturis, sier Sørensen, som forteller at Det internasjonale bandyforbundet (FIB) og Norges Bandyforbund (NBF) allerede i 2012 fikk NIFs mandat for å jobbe bandyen inn som demonstrasjonssport i ungdoms-OL.

– Vi føler at vi har NIF i ryggen, og Børre Rognlien, Inge Andersen og Magnus Sverdrup (leder av NIFs internasjonale avdeling) har støttet oss hele tiden.

Heiberg vil ikke love noe

Norges IOC-representant Gerhard Heiberg var på ungdoms-OL, men fikk ikke fulgt bandyen.

– Jeg hadde nok annet å hanskes med, og jeg tør ikke å si om bandy er kommet noe nærmere opptagelse i IOC. Det får jeg vite mer om på kongressen i midten av mars. Det første spørsmålet er om det er plass til en gren til og om noe annet må vike. Det er et helt åpent spørsmål som jeg ikke tør å ta stilling til. Men selv er jeg veldig positiv til bandy. Det er en morsom sport, sier Heiberg, som selv spilte bandy med "gutta i gata" i sine yngre år.

– Hva sier magefølelsen?

– Nei, jeg tør ikke å si noe.

Den nest største idretten

Tor Audun Sørensens bror Knut har laget en oversikt over hvilken plass bandyen ville få i OL-landskapet hvis den blir tatt opp. Den blir faktisk nest størst! Ishockeyen ruver øverst som den eneste giganten i vintersport, med 1,5 millioner lisensierte spillere. Bandy har 35.000, og det er mer enn alle skiidrettene tilsammen. Aking er minst med 541 utøvere. Og snowboard, som får 41 millioner av Oslo kommune til X games, er også en miniidrett.

– Neste mål er å få bandy med også på neste ungdoms-OL i Lausanne i 2020, få bandy som demonstrasjonsidrett i Beijing i 2022 og som fullverdig OL-idrett i 2026. Sjefen for vinteridrett i Kina var på Lillehammer, og han var bare positiv til å ha med bandy. Sporten er nå etablert i to kinesiske byer, og Kina var med i dame-VM som nettopp ble avsluttet i USA, sier en entusiastisk Tor Audun Sørensen.

Kanskje Gerhard Heiberg kan sette inn den avgjørende "scoringen"?