Et straffeslag fra Charlotte Selbekk i «goalden goal» sikret Norge bronse i bandy-VM for damer som ble avsluttet i Minneapolis natt til mandag norsk tid. Da Selbekk satte straffeslaget knallhardt opp i nettaket var kampen over, og de norske spillerne kunne juble for 3-2-seier.

Jubel i den norske garderoben. Foto: Privat

Canada tok ledelsen, men Norge utlignet ved Charlotte Selbekk, før Martine Døhlen Holm skjøt Norge i ledelsen til pause.Kanadierne utlignet til 2-2 fem min før full tid og dermed ble det to ganger ti minutter «golden goal». Fire minutter på overtid av overtiden fikk Norge straffe, og Charlotte Selbekk, som til daglig spiller for Kareby i Sverige, beholdt roen da det sto om medalje.

Lest denne bandysaken?

Russland og Sverige for sterke

Sverige er den dominerende nasjonen i damebandy, og med 1-0 i finalen over Russland tok de blågule sitt syvende VM-gull.

Norge hadde disse resultatene underveis:

Norge-Sverige 1-4 (Mål: Martine Døhlen Holm), Norge-Canada 3-0 (Mål: Charlotte Selbekk, Helle Berntsen-Lillejord,

Beate Bjølgerud Nygaard.)

Norge-USA 1-1 (Mål: Nina Maria Dybwad – og Lene Aamodt på straffe for innbyrdes rangering), Norge-Russland 0-3, Norge-Kina 7-0 (Mål: Selbekk 3, Aamodt, Døhlen Holm, Nina Marie Dybwad, Julie Storvik) og Norge-Finland 6-1 (Mål: Aamodt 2, Dybwad, Døhlen Holm, Berntsen-Lillejord).

I semifinalene tapte Norge 0-5 mot Russland, mens Canada måtte tåle 0-7 mot Sverige. Dermed ble det altså et nytt møte mellom Canada og Norge om bronsen. Det vant altså Norge, som dermed tok sin fjerde VM-bronse. Den forrige kom i Drammen i 2010. Disse var med på bronselaget:

Lene Aamodt, Västerås, Ingrid Heien Bjonge, Hammarby, Beate Bjølgerud Nygaard, Stabæk, Nina Marie Dybwad, Ready, Sandra Andresen Follesø, Høvik, Martine Døhlen Holm, Stabæk, Mathilde Hveding Langmo, Ready, Martine Krogsveen, Høvik, Ingebjørg Kvaal Knudsen, Høvik, Helle Berntsen Lillejord, Drammen, Silje Hoven Maurtveten, Drammen, Charlotte Marie Selbekk, Kareby, Maria Gudvangen Skavhaug, Stabæk, Lene Skrettingland, Stabæk, Karen Solem Knutsen, Solberg, Julie Storvik, Høvik og Linnéa Nordstad Grönquist, Ready.