Hønefoss har i løpet av denne vårsesongen mistet både stopperkjempen Frode Lafton ogcostaricanske Heiner Mora. Nå varsler trener Leif Gunnar Smerud at nye spillere er på vei inn.

— Jeg ønsker i utgangspunktet å erstatte begge to. De var begge såpass sentrale i spillergruppa, at vi bør ha erstattere inn i dette overgangsvinduet.

Heiner Mora har vært veldig tydelig på at han ikke kommer til å spille mer for ringeriksklubben. Han befinner seg nå i hjemlandet, og ønsker en overgang tilbaketil Saprissa, den samme klubben som Mora kom fra i 2012. Men tilbudet fra Saprissa er langt fra godt nok i følge HBK, og det kan skape problemer i forhold til å skaffe midler til å kjøpe nye spillere.

— Jeg vil ikke fortelle hvor mye penger som er satt av til nye spillere, men vi jobber kontinuerlig med å kartlegge ulike alternativer, forteller Smerud.

Knute på tråden?

På Hønefoss er det en mann som sitter på pengesekken. Sjefen over alle sjefer, Aage Thoresen. Kildernær klubbenkan nå fortelle at det er knute på tråden mellom Smerud og Thoresen. At de ikke snakker sammen lenger.

Dette skal skyldesat Thoresens detaljstyring av det sportslige nå har gått for langt. Men Smerud avdramatiserer det hele.

— Jeg har en god dialog med de som skal styre det sportslige i klubben, sier Smerud.

Men har du en god dialog også med Thoresen, som styrer pengene?

— Som sagt, jeg forholder meg til andre i klubben når det gjelder budsjettrammer, sier Smerud.

Så det er riktig at du ikke lenger snakker med Aage Thoresen, og at dette skyldes detaljstyring?

— Det ønsker jeg ikke å kommentere. sier Smerud.

Satser på egenutvikling.

Det Smerud derimot gjerne vil snakke om, er viktigheten av å utvikle egne spillere.

De fleste norske toppklubbene har et stort fokus på å utvikle egne spillerne for salg til utlandet. Hønefoss vil også være med på den dansen. Og Smerud mener klubben allerede har flere spillere som snart kan ta steget ut i Europa.

— Ja det mener jeg absolutt. Vi har f.eks. en Alexander Groven og Riku Risku, som det begge er kommet henvendelser på fra større ligaer. I tillegghar Mikkel Vendelbo formatet til å ta steget videre. Jeg støtter den salgsstrategien som någjelder i klubben, og ser at vi er avhengig av å tjene penger på salg for å kunne utvikle oss ytterligere.

Smerud mener også at ringeriksklubbens ungdomsakademi på ingen måte ligger tilbake for hvordan de største i landet jobber.

— Vi har enomfattende ungdomssatsing fra 13 år og oppover, og forventer å se resultater av dette på A-laget innen få år. I tillegg jobber vi meget bra også med de helt yngste, forteller Smerud, som mener fremtiden ser lovende ut for Hønefoss.

Vihar foreløpig ikke klartå komme i kontakt med Aage Thoresen.