HØNEFOSS: Dette var kampen hvor kun seier var bra nok for begge lag. Men ingen fikk ønsket oppfylt, og alle spillerne tuslet misfornøyde i garderoben. Odd ligger fortsatt under streken, og mangler seier på bortebane, mens Hønefoss igjen viser at de sliter med å avgjøre kampene til sin fordel.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo tar likevel med seg mye positivt fra oppgjøret.

Vi sikrer oss det første bortepoenget i år, og står ikke lenger med smultring på tabellen. Det føles bra. Og så leverer vi gode prestasjoner ute på banen i dag. Det var ikke flaks at vi fikk med oss ett poeng, og det bygger selvsagt selvtillit i spillergruppa.

Odd tok kommandoen

Odd åpnet forrykende det første kvarteret, mot et hjemmelag som ikke virket helt påskrudd fra start. Jone Samuelsen viste frem sine ballvinneregenskaper i midtsirkelen, mens resten av lagkameratene stormet i angrep når muligheten bød seg.

Etter knappe to minutter fant Samuelsen høyrekanten Håvard Storbæk med et nydelig fremspill. Storbæk serverte et perfekt innlegg til Frode Johnsen, som uforstyrret kunne sette pannebrasken på ballen fra femmeteren. Men siktet var ikke godt nok innstilt, og Steve Clark kunne bokse til hjørnespark. For noen år siden hadde nok Johnsen satt slike sjanser i mål.

- Det er klart jeg skal score der. Jeg prøvde å sette ballen i det lengste hjørnet, men den sklir vel av da, forklarer Frode Johnsen.

Like etter var Storbæk på farten igjen. Han kombinerte fint med Frode Johnsen, som engasjerte seg veldig mye tilbake på banen, og sendte avgårde et distanseskudd som Clark måtte strekke seg skikkelig etter for å stoppe.

Vi registrerte klasseforskjell på lagene de første 20 minuttene. Odd hadde ballen klart mest, spilte på et høyere gir enn vertene, og rullet opp det ene flotte angrepet etter det andre.

Det var stilt høye forventninger til Hønefoss før denne kampen, siden stallen er nå skadefri for første gang på lenge, og siden motstanderen er eliteseriens dårligste bortelag med kun en nettkjenning og 5 tap av 5 mulige denne sesongen.

Feriefotball

Men selv om hjemmelaget hevet prestasjonene et par hakk utover i omgangen, luktet det stort sett feriefotball av HBK før pause.

Og vi måtte vente i 40 minutter før Fosseberget fikk noe å klappe for. Da kombinerte Alexander Mathisen flott med Kolehmainen på høyrekanten, før han fra noe spiss vinkel avsluttet rett i kroppen på Andre Hansen i Odd-buret. Finnen fulgte opp minuttet etter med et småfarlig skudd, som endte en halv meter over tverrliggeren.

Hønefoss sjokkstartet

Etter å ha levert sin svakeste omgang på svært lenge, fikk vertene en drømmeåpning på de siste 45. min.

Odd rotet bort ballen godt inne på egen halvdel. Kolehmainen kombinerte med Groven, og serverte Alexander Mathisen er nærmest ferdigscoret pasning som enkelt ble ekspedert i mål fra to meters hold.

— Jeg er glad for scoringen, men først og fremst skuffet for at det ikke ble seier i dag forteller Mathisen.

Han ble forøvrig byttet ut en halvtime før slutt.

- Jeg begynte å kjenne det etter 60 min., og trenger nok noe mer tid til å bygge meg opp før det er aktuelt å spille full kamp.

Og dermed 1-0 til Hønefoss totalt mot spillets gang.

Mål preger kamper. Odd virket nå nærmest paralysert av kalddusjen de fikk, og klarte ikke å holde oppe det trygge og offensive spillet de til nå hadde levert.

Kvarteret ut i omgangen testet Aleksander Solli sin etter hvert fryktede skuddfot. Fra 35 meter klinte Solli til så hardt i kroppen på Andre Hansen, at sisteskansen sto og ristet i flere sekunder og lurte på hva som traff ham.

Hønefoss kjørte kampen nå.

Omdiskutert straffespark

Men så mente dommer Ken Henry Johnsen at en Odd-spiller ble felt av Kristjan Örn Sigurdsson innenfor sekstenmeterstreken, og løp til straffemerket. Store protester fra hjemmelaget førte ikke frem.

Herolind Shala gjorde ingen feil, sendte Clark til motsatt side og satte inn Skien-lagets andre scoring på bortebane i år.

Tross balanse i regnskapet, skulle dette fortsatt bli vertenes omgang.

Rett etter utligningen fikk Alexander Groven en kjempesjanse til å bli matchvinner. Groven satte hodet på et nydelig slått innlegg fra Helge Haugen, og i siste liten fikk Fredrik Semb Berge ryddet unna på streken.

En brennhet Semb Berge, som i dag hadde representanter fra flere klubber på plass for å kikke på ham. I følge trener Fagermo kan det bli aktuelt med et salg innen kort tid, men hovedpersonen selv har et svært avslappet forhold til spekulasjonene.

- Jeg spiller så godt jeg kan for Odd, og lar agenten min styre den slags. Jeg vil egentlig snakke minst mulig om dette, for å holde fokus på det sportslige i hverdagen.

Hønefoss kjørte frem mange spillere i jakten på et seiersmål. Det ga samtidig Odd noen gode muligheter på kontringer, og oppgjøret levde hele veien ut.

Flere scoringer ble det ikke, noe begge lag nok er svært misfornøyd med, tabellsituasjonen tatt i betraktning.