ALFHEIM: Etter det pinlige 0-6-tapet, som for øvrig var tidenes verste hjemmetap, sto ”Gutan” rakrygget i mixed zone etter kampslutt.

Sløvt forsvarsspill og dårlige avslutninger gjorde at kampen gikk fra vondt til verre, og trener Steinar Nilsen erkjenner at det kommer til å bli tungt å starte på igjen i morgen med foreberedelse til ny kamp allerede førstkommende fredag borte mot Vålerenga.

— Det kommer til å bli tungt i morgen, for jeg kommer ikke til å få sove i natt, sier Steinar Nlsen til iTromsø.

- Så du forventer ikke å sove noe?

Steinar Nilsens Tromsø var totalt sluttkjørte i kampen mot Strømsgodset. Foto: NTB scanpix

Nei, det blir ingen søvn på meg i natt, sier TIL-treneren.

— Pengene tilbake

Tapet preget ikke bare Nilsen, men også spillerne.

— Det var tungt nok å se lagkameratene ha det så tungt utpå der i dag. Jeg har vært med på å tapte 0-6 med Ranheim mot Molde i cupen, men dette var uten tvil det verste jeg har vært med på, sier Gjermund Åsen, som kom inn for TIL i 2. omgang.

Kent-Are Antonsen ble tatt av banen allerede i pause. Da sto det ”bare” 0-2. — Det kommer til å ta en stund å komme over dette her. Vi kan aldri la dette skje igjen, sier Antonsen.

Han erkjenner at tapet var tungt for både spillere og fansen.

— Det er nok mange som har lyst på pengene tilbake, sier han.

Antonsen hadde ingen god kamp, i likhet med flere andre.

— Jeg var ikke bedre enn noen andre på laget for å si det pent, sukker han oppgitt.

Mister kapteinen

På overtid fikk Simen Wangberg sitt andre gule kort og dermed marsjordre. Dermed må TIL ikke kun reise seg fra tidenes verste hjemmetap. De må også klare seg uten kapteinen i den i utgangspunktet vanskelige bortekampen mot Vålerenga på fredag.

— Både det første og det andre kortet var feil, men gjort er gjort dessverre. Det blir nok en utfordring for oss, sier Antonsen.

Steinar Nilsen vil trolig skyve ned Christian Landu-Landu i midtforsvaret i den kampen.

— Landu har spilt en del kamper som stopper før. Henrik Gjesdal er stopper og så har vi Jostein Gundersen. Vi får se hvordan vi løser den utfordringen. Det var bare prikken over i’en i negativ forstand at vi også fikk Simen utvist, sier Nilsen.

Nilsen erkjenner at TIL har mye å gå på i alle spillets faser for å snu den vonde trenden.

— Det er mye å ta tak i. Vi skal gå igjennom kampen på vanlig måte og så hive den i søpla der den hører hjemme. Jeg tror mange er overrasket over at det ble som det ble i dag. Godset var effektive og vi greide aldri å spille med engasjement og energi. De første 20 minuttene var ok, men vi brente to store sjanser og de satt sine muligheter. Den siste timen var rett og slett forferdelig, sier Nilsen.