Følger med: Hjembyen til Alex Horwath er åsted for voldsomme opptøyer, og Horwath bruker sin tid på å følge med på det som skjer hjemme. Foto: Vegar Valde Foto: Vegar Valde

25 år gamle Freddie Gray døde 19. april, angivelig etter skadene forårsaket under arrestasjonen av ham en uke i forveien.Gray var afro-amerikaner og hendelsen ble raskt satt i sammenheng med andre historier om politiets brutalitet rettet mot svarte amerikanere i USA. Siden har deler av Baltimore vært som en krigsskueplass, med rasende gjenger som har satt bygninger i brann og kastet stein mot politiet.

— Ikke langt fra

Branns keeper Alex Horwath har familien sin boende i deler av Baltimore som er urolige.

— Jeg ser nyhetene hele natten. Det er trist å se hjembyen min i kaos slik, de ødelegger sitt eget nabolag. Min familie bor i sentrum, så de bor ikke langt fra der det er opprør, forteller han.

Horwath forstår at det ble protester mot politets brutalitet, men mener nå at opprørene mer har tatt form av ren kriminalitet.

— Mine foreldre bor bare noen kvartaler fra der opprørene startet. De er forsiktige og holder seg innendørs så mye som mulig. Men nå i helgen flyttet opptøyene seg videre til andre deler av byen. Jeg tenker mye på det, følger med på fjernsyn hele tiden. Men jeg er ikke så bekymret for min families sikkerhet lenger.

- Skremmende

— Nå er det ikke protester lenger, nå er det bare kriminalitet. Det er veldig likt det som hendte i Los Angeles i 1992 - kriminelle utnytter situasjonen og plyndrer og herjer. Selv familien til mannen som ble drept har kommet med appeller om fred, men det fortsetter bare.

Nå har myndighetene satt inn Nasjonalgarden for å få kontroll på situasjonen. Horwath har snakket med søsteren sin. Hun er trygg, for hun bor i en del av byen som fortsatt er rolig.

— Hun sier det er skremmende. Helikoptere flyr hele tiden og Nasjonalgarden er koblet inn. Det er trist å se hjembyen sin bli ødelagt. Det er egentlig en fin by, jeg elsker den og vil gjerne flytte tilbake dit senere, sier Branns målvakt.