I natt ble maratonkonkurransen i Beijing-VM avholdt, og det skjedde ikke uten overraskelser og kontroverser.

Vant gjorde Ghirmay Ghebreslassie (19) fra Eritrea. Det hadde få forventet på forhånd, og 19-åringen ble dessuten tidenes yngste til å vinne VM-maratonet.

Da Ghebreslassie gikk i mål etter 42 kilometers blodslitt ble det imidlertid full forvirring. Han stoppet nemlig ikke opp.

19-åringen hadde tilsynelatende ikke fått god nok beskjed om hvor målstreken egentlig var. Og han var langt fra alene.

Flere løpere var i tvil om hvor de egentlig skulle løpe inne på stadion.

Gebreslassie løp på tiden 2.12.27. Han vant, heldigvis for arrangøre, med god margin, 40 sekunder, ned til Yemane Tsegay fra Etiopia. Hadde det vært jevnt om seieren, kunne nemlig målstrekforvirringen virkelig ført til problemer.

— Helt utrolig

NRK-kommentator Jann Post anslo at 90 prosent av løperne var forvirret over opplegget.

Ekspertkommentator Jack Waitz var forbløffet over det som skjedde.

— Dette er ganske merkelig. Det er mulig det er gitt feil informasjon. Det høres helt utrolig ut, sa Waitz i kanalens sending.

I sosiale medier var det også mange som reagerte på arrangørtaben.

— For en farse på slutten av mennenes maraton i Beijing. Hvor var målstreken!? Løperne visste ikke hvor de skulle stoppe, skriver maratonløper Tucker Larke på sin Twitter-konto.

— Ingen ved målstreken som forteller maratonløperne at de IKKE trenger å løpe en full runde inne på stadion. Det skaper forvirring, skriver The Sun-journalisten Vikki Orvice på sin Twitter-konto.