Norge – Nederland 38-24:

TRONDHEIM (adressa.no): — Jeg fikk frysninger da jeg gikk ut på banen første gangen. Kjempeartig, og en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme, sier Lasse Balstad til adressa.no.

Da hadde den 21-årige Kolstad-spilleren akkurat debutert for Norge. Foran 3100 tilskuere. På sin egen hjemmebane i Trondheim spektrum.

Kontrasten fra norsk 1. divisjon til landslaget var naturlig nok stor.

— Helt utrolig å få være med på noe slikt. Alle jublet da jeg kom innpå, vi vant og avsluttet sesongen med stil. Det er så bra man kan få det, fortsetter Balstad – smått ekstatisk.

- Måtte ta det skuddet

Forsvarsspesialisten fikk de fem siste minuttene i hver omgang i 14-målsparademarsjen mot Nederland. Rett før slutt steg han også til værs og ladet kanonen. Men keeper reddet.

Dermed ble det ingen scoring i debuten.

— Jeg måtte bare ta det skuddet. Og gutta på laget sa også at det var veldig greit at jeg gjorde det. Dessverre gikk den ikke inn, sier han – uten å virke nevneverdig skuffet av den grunn.

Balstad i sentrum

Etterpå ble han gratulert av et samlet Kolstad-lag, som hadde dratt til Spektrum for å se lagkompisen.

Videre ble han gratulert av kveldens store spiller, 11-målsscorer Kent Robin Tønnesen:

— Kjempeartig at han fikk debuten. Jeg har møtt ham på trening de siste dagene, og det gjør vondt! I tillegg er Lasse en fin fyr, smiler Tønnesen.

Balstad ble også gratulert av landslagssjef Christian Berge.

— Det fungerte bra med Lasse da han kom inn som «indianer» i 5-1-forsvaret.. Jeg likte det jeg så, og det er noe å bygge videre på, skryter sjefen.

- Om seks måneder er det EM. Er Balstad med der?

— Det er vanskelig å svare på nå, men han legger inn gode søknader hele tiden. Det skal bli moro å se ham framover, svarer Berge.

Drømmer om EM

Norge var EM-klare allerede før kampen mot Nederland. Etter debuten er Balstad tydelig på at håpet om en plass nettopp i Berges EM-tropp lever for fullt.

— Selvfølgelig har jeg lyst på en plass. Men da er jeg nødt til å bli enda bedre både i forsvar og angrep. I tillegg må jeg bli fysisk sterkere, sier Balstad.

Før han setter på seg sitt største smil, etter nå å kunne kalle seg landslagsspiller:

— Alt er mulig!