Norge— Nederland 38- 24 (19-11)

TRONDHEIM (adressa.no): Foran 3151 tilskuere, på sin egen hjemmebane, fikk Lasse Balstad sin store drøm oppfylt søndag kveld.

Fem minutter før pause ble da også støynivået i Trondheim spektrum ekstra høyt da 21-åringen fra Kolstad entret manesjen. Til landslagsdebuten.

Balstad, som har vært forsvarskjempe i 1. divisjon denne sesongen, ble testet som «indianer» i landslagssjef Christian Berges eksperimentering med 5-1- forsvar.

Og kom bra fra det.

Tønnesen traff på alt

Det gjorde for øvrig også resten av Christian Berges menn i kampen som på forhånd var forventet å ende i storseier. Og som også var for ren transport å regne, all den tid Norge allerede var kvalifiserte for EM i Polen i januar.

Nederland – en nasjon Norge slo med åtte mål borte i november – var med på leken i noen få minutter. Men da hjemmelaget uten å anstrenge seg for mye gikk fra 3-2- til 6-2 handlet det mest om å vise seg fram for Trondheim-publikummet.

Og publikum koste seg i spektrum.

Høyreback Kent Robin Tønnesen, som kom med på årets lag i bundesliga denne sesongen, hamret inn elleve baller – og ble kampens store spiller.

Steinkaster Espen Lie Hansen fulgte opp med fem mål, mens også høyrekant Kristian 20-årige Bjørnsen leverte fem fulltreffere.

Torbjørn Bergerud (Drammen) leverte også varene og stengte tidvis buret i Trondheim spektrum.

Hva så med det andre hjemmehåpet, Sander Sagosen? Jo da, det 19-årige stortalentet meldte seg på i perioder, han også. Selv om han også hvilt i deler av kampen. Sagosen noterte seg for tre mål og flere målgivende pasninger.

Raste fra mot slutten

Etter altså å ha rykket fra tidlig, stabiliserte imidlertid ledelsen seg på rundt ti scoringer midtveis i 2. omgang. Helt mot slutten økte det til 15, i en periode da Norge skiftet mange spillere og nederlenderne var sluttkjørte.

De siste fem minuttene fikk også Balstad slippe til igjen, og ruste likeså godt i vei et skudd fra distanse. Som ble reddet.

Uten at det nok spiller så altfor stor rolle verken for 21-åringen selv eller noen andre i norsk drakt akkurat i kveld…