Gareth Bale er Real Madrids største signering siden Cristiano Ronaldo. Her gjøres Bale stas på etter overgangen fra Tottenham i 2013. Foto: REUTERS, Paul Hanna
Zinedine Zidane holder opp trøye nummer fem etter overgangen fra Juventus i 2001. Her står han sammen med klubbpresident Florentino Perez (til venstre) og klubblegende Alfredo di Stefano. Foto: REUTERS, Andrea Comas
Real Madrid var ikke redd for å bruke penger sommeren 2009. Da var Kaká en av mange storsigneringer. Her fra brasilianerens festdag på Santiago Bernabéu. Foto: AP, Daniel Ochoa de Olza
I august 2004 byttet Michael Owen ut Liverpool med Real Madrid. Her står Owen sammen med klubblegenden Alfredo di Stefano under spillerpresentasjonen. Foto: AP, Denis Doyle
I august 2009 ble Xabi Alonso hyllet etter sin overgang fra Liverpool. Foto: AP, Paul White
Isco viser frem sine tekniske ferdigheter etter overgangen fra Malaga i 2013. Foto: REUTERS, Juan Medina
Robinho var et ettertraket stortalent da han signerte for Real Madrid i 2005. Foto: REUTERS, Susana Vera
Real Madrid snappet opp James Rodríguez etter colombianerens VM-gjennombrudd i sommer. Her fra spillerpresentasjonen på Santiago Bernabéu. Foto: REUTERS, Juan Medina
Luka Modric ser mot ballen under spillerpresentasjonen i 2012. Foto: AP, Daniel Ochoa de Olza
Signeringen av David Beckham la ikke akkurat en demper på draktsalget. Her hilser midtbanespilleren på supportere. Foto: AP, Paul White

Se bildeserie av spillerpresentasjoner i Real Madrid over.

MADRID/OSLO (Aftenposten) : I Spania er det tradisjon at alle nysigneringer presenteres for fansen i en seanse på klubbens stadion.

For storklubber som Real Madrid er dette et viktig ledd i markedsføringen av de nye spillerne som merkevarer.

Nå skriver storavisen Marca i sin papirutgave at Martin Ødegaard blir presentert som ny Real Madrid-spiller torsdag. Disse rapportene stemmer med opplysninger gitt til Aftenpostens utsendte i Madrid.

Seansen vil finne sted i klubbens storstue Santiago Bernabéu.

— Dersom Marca-rapportene stemmer, viser det at dette er et spesielt og unikt tilfelle, ikke bare for oss nordmenn. Verdens største fotballklubb ønsker å vise frem gullkalven sin, sier CMore-ekspert Petter Veland til Aftenposten.

— Det viser at de er stolt av at de får muligheten til å forvalte talentet hans videre, og gjøre han til en veldig mye bedre spiller, sier Veland.

Kommentatoren legger vekt på at det langt fra er vanlig med en storslått presentasjon for en spiller som i utgangspunktet skal spille for B-laget. Ifølge Veland nøyde Real Madrid seg med en pressemelding og et bilde av spilleren på hjemmesiden de tre siste gangene klubben signerte en ny spiller til B-laget.

— Det var ganske mye oppstyr før overgangen til Marco Asensio (19 år, spansk stortalent, journ. anm.), men da Real Madrid signerte ham fra Mallorca, var det ikke en presentasjon eller noe som helst. Det var bare en pressemelding og et bilde av at kontrakten på signert på hjemmesidene. Det tyder på at de ser på Ødegaard som noe helt spesielt.

- Interessen er ikke så stor.

Med Ødegaard gjøres det imidlertid et unntak. Men Veland tror ikke «titusener» kommer til å møte opp for å se Ødegaard torsdag.

— La oss ikke drømme oss vekk. Interessen er ikke så stor. Men det er klart at Real Madrids tilhengerskare er enorm. De mest interesserte vil ta turen fra der de bor eller jobber for å se Ødegaard. I tillegg er det mange travle gater rundt, så mange vil nok bli nysgjerrige når de ser at det er en spillerpresentasjon, og gå inn for å se, sier Veland.

Spillerpresentasjonene pleier å bestå av at nysigneringen poserer foran pressefotografene. Spilleren pleier også å trikse med en ball.

Billettene til arrangementet er som regel gratis. Da Real Madrid signerte Gareth Bale sommeren 2013, skal 20.000 tilskuere ha møtt opp. 80.000 skal ha vært på Santiago Bernabéu da Cristiano Ronaldo ble presentert i 2009. En av de mest lidenskapelige spillerpresentasjonene fotball-Spania har sett skjedde for drøye to uker siden. Da ble Fernando Torres hyllet av 45.000 Atlético Madrid-supportere, etter at spissen endelig vendte hjem etter syv og et halvt år i utlandet.

Tirsdag skrev Drammens Tidende at Ødegaard reiser til Madrid torsdag. Real Madrid og Strømsgodset skal ha blitt enige om en overgang mandag kveld.