KOSOVO — KROATIA 0-6: Kampen mellom Kosovo og Kroatia ble spilt i Shkodër i Nord-Albania, siden Kosovo fortsatt ikke har en bane som oppfyller kravene som blir stilt til landslagsfotball. Kosovo ble medlem av Uefa og Fifa først i mai 2016, og spiller sin første internasjonale kvalifisering.

Flere spillere som har spilt kamper for andre landslag har meldt overgang til Kosovo, blant annet norske Valon Berisha og Bersant Celina og Herolind Shala. Begge de to startet oppgjøret mot Krotia. Det samme gjorde Avni Pepa, som har en fortid i blant annet Start og Sandnes Ulf. Pepa og Berisha spilte hele kampen, mens Celina ble byttet ut halvveis i andre omgang. Shala fikk spille de siste 13 minuttene av kampen.

Kroatia var store favoritter, og de tok ikke hensyn til motstanderens uerfarenhet. Selv med stjernene Luca Modric, Dejan Lovren og Ivan Rakitic ute med skader, valset de over sine «naboer» i sør. Allerede etter seks minutter scoret Juventus-spilleren Mario Mandžukić kampens første mål. Han ble spilt gjennom av en medspiller, og sendte ballen over keeper Samir Ujkani med en lekker chip.

Men Mandžukić var ikke ferdig. Etter 24 minutter stupheadet han inn et innlegg fra venstrekanten, og økte ledelsen til 2-0. I det 35. minuttet var han igjen framme med hodet, og headet inn sitt tredje for kvelden. 31 minutter brukte han på å score hattrick.

Etter 59 minutter ble Juventus-spissen byttet ut. Matej Mitrovic, som til daglig spiller i den kroatiske klubben NK Rijeka, økte kort tid etter ledelsen til 4-0. Til slutt ble resultatet 0-6 etter mål av Ivan Perisic og Nikola Kalinic på slutten av kampen.

Til tross for det overlegne resultatet, hadde Kosovo mange avslutninger på mål. Laget spilte 1-1 mot Finland i første kamp, og ligger sist i gruppa med ett poeng. Kroatia leder gruppen med fire.