Kosovo — Færøyene 2-0

Fredag kveld spilte Kosovos ferske fotballandslag sin første offisielle kamp da de møtte Færøyene på Frankfurter Volksbank Stadion. Med i startoppstillingen var Manchester City-spiller Bersant Celina.

19-åringen er oppvokst i Drammen og har kamper på aldersbestemte landslag i Norge, men har selv valgt ikke å spille med det norske flagget på brystet. Istedenfor ønsket han å representere Kosovo, der familien hans stammer fra. Han har tidligere spilt for Kosovo, men det var først i mai at landslaget ble tatt opp som FIFA-medlem.

Men kampen mot Færøyene ble nok ikke som Bersant Celina hadde ønsket seg. 37 minutter ut i oppgjøret ble nemlig 19-åringen utvist etter en episode med en spiller på motstanderlaget. En tydelig misfornøyd Celina dyttet Færøyene-spilleren og ble belønnet med marsjordre.

Celina har selv lagt ut en video av hendelsen på Twitter, og gir uttrykk for at dommeren mente at han sparket Færøyene-spilleren.

— Jeg dyttet spilleren i ryggen og fikk direkte rødt kort. Jeg har ikke sett noen få rødt kort for det i hele mitt liv, sier Celina til Nettavisen.

Selv med en spiller mindre på banen klarte likevel Kosovo å gjøre jobben. Albert Bunjakus sendte hjemmelaget i føringen ett minutt før pause. På overtid økte vertene til 2-0, og dermed ble det Kosovo-seier i den historiske kampen.

Manchester City-spilleren ble lenge forsøkt overtalt til å spille for Norge, men takket nei gjentatte ganger. I et intervju med Aftenposten i februar ville ikke 19-åringen fortelle hvorfor han ønsket å vrake Norge.

Til NRK fortalte han derimot nylig hva som lå bak valget om å spille for Kosovo.

– Jeg føler meg som en kosovoalbaner. Og de vil ha meg. De viser mye interesse. Det er sånn det skal være, sa han til kanalen.

Andre kamper fredag:

Sveits – Moldova 2-1 (i Lugano), Canada – Aserbajdsjan 1-1 (i Rohrbach, Østerrike), Kosovo – Færøyene 2-0 (i Frankfurt, Tyskland), Romania – Georgia 5-1 (i Bucuresti), Albania – Ukraina 1-3 (i Bergamo, Italia).

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene: