Etter den fryktelig tunge perioden i sommer, har Molde nå vunnet tre strake kamper. Det har gitt selvtillit til spillerne, og Solskjær ser at humøret er et helt annet i spillergruppa nå enn tidligere i sommer.

– Du ser det på gjengen at det er mye artigere å spille fotball igjen. Resultatene i det siste har gjort at de kommer inn med en helt annen energi. De gleder seg til trening og kamp, og vi merker at humøret har steget. Vi gleder oss til hver eneste dag vi jobber sammen. Nå har det gått bra på banen også, som gjør det morsommere å være trener og spiller, sier Solskjær til Romsdals Budstikke.

Ikke friskmeldt

Men at laget er helt friskmeldt syns MFK-manageren ikke.

– Vi har en høst foran oss som blir viktig. Vi har lyst å spille europacup neste år. Da må vi komme oss forbi 3-4 lag i løpet av høstsesongen. Vi satser på å bli det beste i laget i Norge denne høsten, sier han.

Formsvake Godset

Lørdag møter MFK Strømsgodset på bortebane. Drammenserne har ikke vunnet på sine siste fem kamper, og må klare seg uten Francisco Junior, Marcus Pedersen og Tommy Høiland som alle er ute med suspensjon. Men Solskjær tror likevel det blir en tøff kamp mot den formsvake tabellnaboen.

– Alle lag går gjennom dårlige perioder. Vår ble kanskje litt for lang. Men så hadde vi en god periode. Vi hadde egentlig en god vårsesong, i alle fall med tanke på hva jeg er vant med. Sommeren var en tung periode for alle i MFK, sier Solskjær.

– Men er det et gunstig tidspunkt å møte Strømsgodset på?

– Odd og Strømsgodset er inne i en slik periode som vi var i sommer, så vi får håpe at den blir lengre. Vi vet hvordan det er. Det er tungt når det går litt imot. Så snur det en gang, men vi får håpe at det ikke gjør det på lørdag, sier Solskjær.

Gatt snart tilbake

Han kan velge fra et nesten skadefritt mannskap. Bare langtidsskadde Joona Toivio og Isak Ssewankambo (som for øvrig var i Molde torsdag) er ute, mens Fredrik Brustad fortsatt er usikker.

– Fredrik var med i dag, så får vi se. Han har i alle fall jobbet seg opp og trent bedre denne uka, sier Solskjær.

Også Joshua Gatt nærmer seg et comeback i eliteserien. Han var på benken mot Odd sist helg, og spilte 45 minutter for Molde 2 tidligere i uka.

– Han har sett veldig frisk ut, og var brukbar i Molde 2-kampen sist selv om han mangler kamptrening. Men at han har kommet dit han har kommet etter tre korsbåndsskader, det viser karakteren og viljestyrken hans. Han er et konkurransemenneske, og blir skuffet når han ikke får spille. Han føler nok selv at han burde startet kampen mot Odd også han. For nå er han frisk. Slike spillere liker vi. Det er bedre å ha hester du må holde tilbake enn de du må piske.