Paris St. Germain-Barcelona 1-3

Mye skal gå galt om Barcelona nå roter bort plassen i Champions league-semifinalen. Katalanerne viste høy klasse borte i Paris og har et svært godt utgangspunkt før returmøtet på Camp Nou neste uke.

Og som vanlig var det superstjernene på topp som skinte mest.

Det første målet var det Neymar og Lionel Messi som ordnet i fellesskap.

Og de to neste målene var det Luis Suárez som ordnet helt på egenhånd.

Barcelona vant 3-1 på bortebane og har full kontroll på kvartfinalen.

TRES AMIGOS: Neymar, Lionel Messi og Luis Suarez herjet i Paris onsdag kveld. Foto: GONZALO FUENTES, REUTERS/NTB SCANPIX

— At tunnelene og målene hjalp oss til å vinne kampen var det viktigste for meg, sa Suárez ydmykt i et intervju vist på Viasat.Stjernetrioen - populært kalt "MSN" - herjet med Paris St. Germain. Suárez mener det er som forventet.

— Vi vet hvor vi har hverandre. Vi kjenner hverandres roller. Det skal en også kreve av tre angripere, sa Suárez og la til:

— Det er dette som forventes av meg.

Svekket Paris-lag

Zlatan Ibrahimovic og Marco Verratti var ute med karantene. Thiago Motta var skadet. Og nøkkelspillerne David Luiz og Lucas Moura, som har vært ute med skade, startet på benken mot et Barcelona-lag som spilte kvartfinale på åttende strake året. Det er rekord.

Men katalanerne var ikke fornøyde med kvartfinale. De ville selvfølgelig til semifinale. Og gjestene fikk tidlig kampen inn i sitt spor.

1-0: Neymar sendte Barcelona i ledelsen etter 18 minutter. Foto: BENOIT TESSIER, REUTERS

Lionel Messi assisterte Neymar etter 18 minutter. Brasilianeren scoret sitt femte denne Champions League-sesongen. Det var ikke bare et mål, det var et bortemål, og Paris St. Germain kunne knapt fått en verre start på kampen.Jo, det kunne bli verre. Få minutter etter Barcelonas ledermål måtte midtstopperklippen Thiago Silva ut med skade. Brasilianeren ble erstattet av sin halvskadede landsmann David Luiz.

— Skaden på Thiago Silva var starten på problemene. Han ble erstattet av en spiller som ikke var 100 prosent klar, sa PSG-trener Laurent Blanc.

Barcelona styrte alt på fremmed gress. De hadde, som ventet, ballen mest. PSG-spillerne ble løpende imellom, og de få kontringsmulighetene ble for halvhjertede.

PSG fikk til lite. Og en satt hele tiden med følelsen av at Barcelona ville få både en og to sjanser til for å "drepe" all spenning før returkampen på Camp Nou.

Suárez' oppvisning

2-0: Luis Suarez slo tunnel på David Luiz (t.v.) og driblet bort Maxwell før han satte inn 2-0-målet. Foto: CHRISTIAN HARTMANN, REUTERS

Vertene var mer aggressive etter pausepraten. De lå ikke like dypt, de var mer intense og helhjertede i det meste de foretok seg.Men uten at Barcelona følte at det var fare på ferde. De hadde kontroll på dette.

Og midtveis i den andre omgangen avgjorde trolig Luis Suárez kampen om semifinalebilletten — før returoppgjøret hjemme i Barcelona.

3-0: Luis Suarez' 3-0-mål var en perle. Foto: FOTO: MICHEL EULER, AP

Uruguyaneren lurte hele Barcelona på egenhånd. Først slo han tunnel på Luiz. Så driblet han bort Marquinhos og Maxwell. Deretter puttet han ballen i mål. Det var Suárez' tiende mål på de 11 siste kampene.12 minutter før slutt ydmyket Suárez både PSG og Luiz igjen. 27-åringen slo igjen tunnell på Luiz. Så klinte han ballen i vinkelen!

Gregory van der Wiel reduserte for Paris åtte minutter før slutt. Men de har likevel et enormt fjell å bestige når de neste uke møter Barcelona på bortebane.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook