– Det var det. Det som skulle bli minst tre år ble nesten tre måneder. Lykke til videre, FK Jerv, skriver Eirik Kjønø selv på Twitter/X.

– Jeg ble overrasket da de ringte. Jeg så ikke helt den komme. Samtidig har jeg fått litt erfaring, så jeg visste at det var en mulighet, sier Kjønø til VG.

Han forteller at han fikk beskjeden først mandag kveld, før partene ble enige tirsdag.

– Det handler ikke om annet enn at de vil ha inn ny energi og er redd for å rykke ned. Så tar de en sjanse på at det er det som må til.

– Det er selvfølgelig skuffende. Jeg hadde ikke sett for meg dette i det hele tatt. Det er skuffende at det har blitt sånn. Samtidig så har jeg opplevd bra energi inn i kampene og at vi har vært nære på i de to siste. Samtidig har resultatene vært for dårlige, sier Kjønø.

Jerv bekreftet avgjørelsen onsdag formiddag.

«Jerv og Eirik Kjønø har blitt enige om å avslutte arbeidsforholdet med umiddelbar virkning. Eirik har gjort sitt ytterste i perioden han har vært hovedtrener i klubben, dessverre har ikke det ført til de sportslige resultatene vi håpet. Endringen vi nå gjør er for å skape energi til de siste kampene» skriver klubben.

Petter Sjåholm, til nå assistenttrener, tar over ansvaret midlertidig.

Agderposten meldte først at Kjønø var ferdig onsdag morgen.

Eirik Kjønø ble ansatt som Jerv-trener så sent som i starten av august. Siden den gang har Grimstad-klubben én seier på 13 kamper under sørlendingens ledelse.

Nå tar klubben grep. Kjønø er ferdig med tre kamper igjen av sesongen. Jerv ligger på 14. plass i Obos-ligaen, og ligger med det an til å spille kvalifisering til 2. divisjon neste sesong.

Fædrelandsvennens fotballekspert, tidligere Start- og Jerv-spiller Daniel Aase, sier han er sjokkert.

– Først og fremst fordi det har gått så kort tid. Samtidig har resultatene vært fryktelige, og de har sett ut som de styrer mot et nedrykk. Det virker som de har tenkt at her må noe gjøres for å unngå 2.divisjon, sier Aase til avisen.