GRIMSTAD/KRISTIANSAND: – Det var det. Det som skulle bli minst 3 år ble nesten 3 måneder. Lykke til videre, FK Jerv, skriver treneren på X/Twitter.

Det var Agderposten som meldte om treneravgangen først. Jerv bekreftet nyheten på sine hjemmesider onsdag formiddag.

Kjønø sier til Fædrelandsvennen at det er en trist dag for ham.

– Det er en trist dag. Jeg fikk en telefon mandag kveld, så ble vi enige tirsdag kveld. Det var overraskende for meg. Det har gått fort, sier Kjønø.

Han ble ansatt etter at Arne Sandstø reiste til Midtjylland. Han ble ansatt så sent som 3.august, og har kun hatt 84 dager i trenerstolen. Han ledet laget i 12 kamper, der laget kun har tatt seks poeng. Han mener han kunne reddet plassen for Jerv.

– Jeg har alltid hatt troen på at dette skulle snu, og at jeg er riktig mann til å få dette til. Så det er bittert å ikke få den sjansen. En seier mot Skeid i neste kamp, og dette kunne vært snudd, sier han.

Annerledes spillerstall enn han så for seg

Han vil ikke spekulere i om spillerne ønsket hans avgang.

– Det er ikke så viktig nå. Det er på grunn av svake resultater at dette skjer. Jeg kjenner denne bransjen og mekanismene. De ønsker ny energi med ny trener, og det er trist for meg.

– Er det ting som har overrasket deg i Jerv?

– Ikke mye. Det meste har vært som jeg har trodd. Det har vært rolig og god stemning slik jeg har opplevd. Samtidig har kanskje spillergruppen vært litt annerledes enn jeg så for meg, sier Kjønø som ikke vil gå nærmere inn på hva han mener med det.

– Det har jeg tatt med ledelsen i Jerv. Det blir feil å peke på andre ting enn resultater. Det betyr ikke så mye for meg uansett nå, sier han.

I pressemeldingen fra Jerv står det følgende:

«Jerv og Eirik Kjønø har blitt enige om å avslutte arbeidsforholdet med umiddelbar virkning. Eirik har gjort sitt ytterste i perioden han har vært hovedtrener i klubben, dessverre har ikke det ført til de sportslige resultatene vi håpet. Endringen vi nå gjør er for å skape energi til de siste kampene. Petter Sjåholm tar over ansvaret frem til en ny hovedtrener er på plass»

Vil ikke svare på om de har snakket med Sandstø

– Det er resultatene som er hovedårsaken, sier styreleder i Jerv, Øyvind Johannesen til Fædrelandsvennen.

– Var dette også spillernes ønske?

– Vi trengte en endring, svarer Johannesen.

– Du svarte ikke på spørsmålet.

– Jeg viser til pressemeldingen, svarer han.

– 84 dager for en hovedtrener er kort. Gjorde dere en for dårlig jobb da Kjønø ble ansatt?

– Vi trodde på dette, men Eirik har hatt en vanskelig jobb med å ta over etter en trener som hadde vært her i over syv år. Det har dessverre ikke gitt gode nok resultater, sier Johannesen.

Assistenttrener Petter Sjåholm Melø overtar det midlertidige hovedansvaret for Jerv. Samtidig leter klubben etter ny hovedtrener.

– Hvor lang tid vi vil bruke på det er vanskelig å svare på nå, sier Johannesen.

– Ser dere på muligheten til å hente Arne Sandstø tilbake?

– Det har jeg ingen kommentar til, svarer Johannesen.

– Har dere vært i kontakt med ham?

– Ingen kommentar, svarer styrelederen.

Sandstø er førstelagstrener i den danske toppklubben Midtjylland, men har fortsatt samboer i Grimstad. Jerv og Midtjylland har også en samarbeidsavtale.

– Sjeldent

Da Kjønø tok over, lå Jerv på 8.plass. Nå står de i fare for å rykke ned. Jerv tapte 0–2 mot Kongsvinger søndag, og er ett poeng foran Hødd, som ligger på den nest siste nedrykksplassen i 1.divisjon. Det er tre serierunder igjen i 1.divisjon.

Fædrelandsvennens fotballekspert, Daniel Aase, sier dette om treneravgangen:

– Jeg er sjokkert. Først og fremst fordi det har gått så kort tid. Samtidig har resultatene vært fryktelige, spillet har vært svakt, og de har sett ut som de styrer mot et nedrykk. Det virker som de har tenkt at her må noe gjøres for å unngå 2.divisjon. Men det er ekstremt sjeldent i norsk fotball å bli sparket etter 84 dager, sier Aase, som var lagkamerat med Kjønø i Vindbjart.

Vågsbygd-mannen har tidligere trent Grorud i 1.divisjon og Stabæk i Eliteserien. Han sa dette til Fædrelandsvennen da han ble ansatt i august.

– Da jeg tok over Stabæk tenkte jeg at jeg skulle få det til ved å gjennomføre de grepene jeg ville ta, og med den erfaringen jeg hadde. At det ikke skjedde er fin lærdom. Det var vanskeligere enn det jeg trodde å få folk til å skjønne hva jeg ville få til. Jeg fikk noen a-ha-opplevelser om tydelighet og pedagogikk. Jeg endret også litt for mye da jeg kom inn. Det ble litt mye detaljer, litt mye taktikk og for høy intensitet, før han legger til:

– Jeg tror egentlig at jeg endret for mye i Stabæk, og for mange ganger.

Den fellen skulle han unngå i Jerv.

– Her tar jeg over etter en trener som har gjort det bra og har blitt kjøpt, og som har vært her lenge. Han har gjort fornuftige ting over tid. Jeg kan den formasjonen han har brukt bra, så jeg gjør ikke store endringer med en gang. Det handler om å bygge videre på det Arne har gjort, men jeg skal selvfølgelig sette mitt preg på det, sa Kjønø.

Spillerne i Jerv var samlet til et møte onsdag formiddag. Her skal de ifølge Agderposten ha fått beskjed om trener-avskjeden. Foto: Marius Gundersen