Leke James herjet med sin gamle lagkamerat Jonatan Tollås Nation. Sistnevnte mener fredagens oppgjør beviser at James hører hjemme på et høgere nivå enn norsk eliteserie.

Nigerianeren var svært sentral AaFKs overbevisende 2-0-seier over Vålerenga, fredag. Først scoret han 1–0 etter voldsomt kluss i Vålerenga-forsvaret. Så gjorde han et fantastisk forarbeid til Peter Orry Larsens 2-0-scoring like før pause.

– Leke er en ekstremt god spiller. Han er god i lufta, god feilvendt og god med ballen i beina. Han har kanskje ikke de samme målscoreregenskapene som Hamed-Allah, men det er ingen tvil om at Leke hører hjemme på et høgere nivå enn der han er nå, sier tidligere AaFK-spiller Tollås Nation til Sunnmørsposten.

Aalesunds Leke James (t.h.) i duell med Jonatan Tollås Nation. Foto: NTB Scanpix

AaFK-trener Trond Fredriksen nøler ikke med å gi Tollås Nation rett.

Vil ikke miste ham

– Det er ikke det at jeg har lyst å miste ham, men selvfølgelig er jeg helt enig med Jonatan i at han er god nok for et høyere nivå. Men det er en del av Aalesunds kultur. Vi ønsker å utvikle spillere og gi dem muligheten på et høgere nivå, og Leke er en av dem vi håper å hjelpe til å bli solgt videre, sier Fredriksen.

– Men du vil vel ikke miste han i løpet av sommeren?

– Nei, det er for seint for oss nå, sier Fredriksen og tenker på at AaFK ikke vil ha mulighet til å hente inn en erstatter.

Etter fredagens fulltreffer er Leke James oppe i fem mål på de siste åtte kampene. Totalt har han åtte mål i eliteserien.