34-åringen fra Radøy fikk omsider hedersprisen han hadde gjort seg fortjent til.

-Vi må bare beklage. Nå forsøker vi så godt vi kan å gjøre det godt igjen. Vi er utrolig imponert over det du har klart, sa fylkesordfører Tom-Christer Nilsen da han under en improvisert seanse ved 14-tiden mandag overrakte Paralympics-vinneren fra Radøy prisen han egentlig skulle hatt fem dager tidligere.

Glemte å invitere

For da Hordaland fylkeskommune skulle hedre sine beste idrettsmenn og — kvinner på fylkestinget onsdag, var Tommy Urhaug verken nominert eller til stede - til tross for at han med sin VM-bronse i bordtennis fra Kina i september i år oppfyller de strenge kriteriene som gjelder for å få Hordaland fylkeskommune sin utmerkelse for særlige idrettsprestasjoner.

Fylkeskommunen hadde rett og slett glemt å invitere Urhaug, som i London for to år siden vant gull i Paralympics.

– Glad vi fikk rettet det opp

-Det har skjedd en beklagelig glipp, og vi er veldig lei oss for det. Men jeg er veldig glad for at vi fikk sjansen til å rette det opp så fort. Det hjelper jo også på at Tommy tar det så positivt og sporty som han gjør. Det er første gangen noe sånt skjer, og det skal aldri skje igjen, sier fylkesidrettssjef Britt Karen Spjeld til BT.

Tommy Urhaug med det synlige beviset. Foto: Jan M. Lillebø

Hun var med på den enkle seremonien i fylkeskommunens toppetasje mandag, sammen med blant andre Pia Mørk Andreassen, daglig leder i Olympiatoppen Vest-Norge.

Ny spiller på vei opp

Hun har dette å si om Urhaug:

-Han er jo en kjempekar. Han stiller opp på det som er, og er profesjonell til fingerspissene, sier Andreassen.

Hun fremhevet også betydningen han har for rekrutteringen, og minner om at det i Tommys klubb på Stord nå er en ny talentfull spiller på vei opp og frem: Steffen Lande Salomonsen (18), som på fylkestinget onsdag var en av fem unge utøvere som ble hedret med et utviklingsstipend på 25.000 kroner.

— Han er et forbilde

Både hun og fylkesidrettssjef Britt Karen Spjeld fremhever Tommy Urhaug som en rollemodell.

--Han er et forbilde både for friske og funksjonshemmede utøvere. Han har alltid en slik positiv fremtoning, og han ser mulighetene for å få ting til selv om rammevilkårene ikke alltid har vært de beste. Tommy har jo familie å ta hensyn til, og på Radøy finnes det jo ikke engang egen bordtennisklubb, sier hun.

Satser mot Rio i 2016

Tommy Urhaug selv var godt fornøyd med mandagens seanse på fylkesordførerens kontor, og lovet at prisen ville få sin rettmessige plass ved siden av mange tidligere priser hjemme på Radøy. Selve prisen er et bilde i Vosse-kunstnerens Sveinung Iversen sin serie "idrettsbilete".

På spørsmål fra fylkesordfører Tom-Christer Nilsen om veien videre, svarte han at EM i 2015 er det neste store målet.

--Det blir et viktig delmål på veien mot Paralympics i Rio i 2016, som selvfølgelig er det virkelig store målet, sa Urhaug.