— Det er alltid spennende å spille kamper mot Sandviken, og det ligger litt prestisje mellom klubbene. Det er to lag som kaver i bunnen av tabellen, oppsummerer Arna-Bjørnar-trener Bjarne Hagen, før lørdagens lokaloppgjør på Arna Idrettspark.

Arna-Bjørnar har ikke tapt lokaloppgjøret siden 2004, da Sandviken vant 5-3 på bortebane.

Øyner Arna-skalp

Sandviken-trener Øyvind Nordtvedt øyner en aller tiders mulighet til å bryte den statistikken.

— Det er en spesiell situasjon siden de ikke er så gode som de har pleid å være, sier han.

De to lagene har ikke prestert like godt som forventet, og spesielt storesøsteren fra Arna ligger overraskende lavt på tabellen. Lokaloppgjøret blir dermed også et bunnoppgjør mellom de to naboene.

— Det alltid kjekt å spille mot dem, og jeg håper vi kan slå dem. Vi har nok en bedre mulighet enn vi har hatt på en stund, sier Nordtvedt.

Møter gamlelaget

Madeleine Giske er i dag spillende daglig leder i Sandviken. Hun forlot Arna-Bjørnar i 2011, men valgte altså «fienden» da hun returnerte til Bergen.

— Det er et lokalderby som alltid pleier å være moro. Vi har nok en bedre sjanse enn tidligere, men vi er fortsatt underdog, og det er Arna som har presset på seg, sa Giske til BT etter lørdagens kamp mot Vålerenga.

Også Arna-Bjørnar-treneren erkjenner at det er de som har favorittstempelet.

— Vi har fremdeles kvalitet i spillergruppen til å slå fra oss i Toppserien. Vi har vært tydelige på at vi ikke har vært fornøyd med poengfangsten vår. Den største oppgaven fremover blir å legge nedrykksstrid bak oss, sier Hagen, som mener kampen mot Sandviken er en god mulighet til nettopp det.

— Jo tidligere vi kan gjøre det, jo tidligere kan vi sette oss nye, mer positive mål, fortsetter han.

- Mitt ansvar

Etter å ha vært assistent i mange år, tok Hagen i vinter over hovedtrenerjobben etter Morten Kalvenes. Under Kalvenes' ledelse tok klubbe tre tredjeplasser på rad før denne sesongen.

2015-stallen er den yngste i Toppserien, og Arna-Bjørnar mistet i tillegg en rekke av de mest sentrale spillerne før sesongen, deriblant Ingrid Ryland og Hege Hansen.

— I løpet av flere sesonger er vi blitt tappet for mye rutine og erfaring. Når en stiller med et så ungt lag og ikke får flyt, kan det fort spre seg usikkerhet og det kan bli vanskelig å snu en negativ trend når kampene kommer så tett som det har gjort i vår, forklarer Hagen.

Treneren legger ikke skjul på at noe av ansvaret også ligger på han.

— Ja, det ligger en del ansvar på meg og. Det er samspillet mellom spillerne, trenere og klubben som til sammen er premissleverandør for prestasjoner. Som hovedtrener står jeg med hovedansvaret på de sportslige resultatene, sier han ærlig.