Brann — Strømmen 2-0

Været var iskaldt, og lyden av Obosliga-hymnen gjorde lite for å varme kropp og sjel for de 8852 som fikk med seg Branns 2-0-seier over Strømmen mandag kveld.

Men for Alejandro Castro, Branns nye spiss innleid fra Start, ble kvelden en aldri så liten drømmekveld.

For etter en noe trist start på kampen, gjorde Castro det fotballinteresserte hordalendinger har lengtet etter gjennom hele vinteren: Han ga Brann ledelsen, på Brann Stadion,

Målet kom i det 26. minutt. Amin Nouri – også han hentet fra Start før sesongen – slo inn i feltet. Innlegget traff Jakob Orlov, som headet/stusset ballen videre til Castro som sto helt alene på lengste stolpe.

— Jeg måtte bruke to-tre touch på å få kontroll på ballen, for banen var bløt, men heldigvis klarte jeg å score, sier Castro.

Han sier mål fra kort hold er hans spesialitet.

— Jeg liker alltid å være i boksen. Det er min sterkeste side som spiss.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Norling: - Han var bra

Castro er leid inn fra Start, og må i utgangspunktet overbevise for å få fortsette i Brann utover denne sesongen.

— Det er veldig bra for en spiss å få en slik kamp som dette, sier Castro.

Brann-trener Rikard Norling er godt fornøyd med at hans nye spiss leverte allerede i første hjemmekamp.

— Han var bra. Det er lenge siden han har spilt 90 minutter, men han var inne i det. Det her gir ham ro i ryggen, og det er viktig, sier Norling.

Brann overbeviste ikke mot Strømmen, og kampen var preget av at det var to lag som slet med å få til noe fornuftig spill på en dårlig bane, tidlig i april. Men som det ofte skjer i 1. divisjon – det sterkeste, og antatt best trente laget, vant til slutt. For Strømmen greide aldri å få til noe mer enn nesten mot Brann. I stedet var det Brann og Erik Huseklepp som avgjorde til 2-0 12 minutter før slutt.

— Dette var ingen enkel kamp. Vi prøvde å holde ballen i laget, og ville hele tiden finne hverandre og skape sjanser, sier Castro.

Dette er målet for sesongen

Karrieren hans i Start ble aldri noen stor suksess. Han fikk begrenset med tillit, og ble i fjor utlånt til Sarpsborg 08. — Dette ga meg selvtillit, og jeg håper også den fantastiske fansen her på Stadion fikk tillit til oss, sier Castro.

— Har du satt deg et mål for sesongen med tanke på hvor mange scoringer du skal sette?

— Jeg vil score mye, men jeg stresser ikke. Det var utrolig godt å få sitt første mål, og jeg setter pris på at treneren ga meg tillit fra start i denne kampen, sier Castro.

Castro er nyinnhentet leiesoldat. Men i intervjuet er han hele tiden opptatt av å snakke om respekt for laget og medspillerne. Hans fremste mål for sesongen er dette:

— Jeg vil at Brann skal rykke opp igjen i eliteserien, sier Castro.