Brann — Strømmen 2-0

HJEMMEDEBUTANT: Alejandro Castro satte inn 1-0-scoringen da Brann vant over Strømmen mandag kveld. Foto: Ørjan Deisz

Hymnen var en annen, tilskuerne var færre, ligaen bar navnet Obos-ligaen og motstanderne het Strømmen. Med sine tilreisende supportere; Strømmen Greyhounds. Smak på den.

Strømmen, laget fra stedet som er mest kjent for å huse Strømmen Storsenter.

Det første kvarteret på Brann Stadion på det nest laveste nivået i norsk fotball siden 1986 var småtrist. Strømmen var godt fornøyde med at ingenting skjedde, mens Brann, som skulle være initiativtaker, verken presset når Strømmen hadde ballen, eller satte fart på når de selv hadde muligheten.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Castro-scoring

Men i det 26. minutt skjedde det som 98 prosent av de oppmøtte på Brann Stadion ventet på. For som respons på at Strømmen i løpet av få minutter misbrukte to gode kontringssjanser, viste Brann frem et skikkelig angrep. Kristoffer Larsen spilte frem Amin Nouri. Nouri slo inn på hodet til Orlov. Svensken stusset videre til Alejandro Castro på lengste stolpe, som fikk en enkel jobb med å putte ballen i mål.

Resten av første omgang var treg. Brann fikk lite til mot etablert forsvar. Strømmen mislyktes med sine contringer.

8552 tilskuere

Rundt 30 Strømmen-fans var på Brann Stadion mandag for å støtte laget som i fjor havnet under midten i 1. divisjon. Utover i annen omgang fikk de se et lag som prøvde seg, men som rett og slett ikke evnet å sette noe press på Brann.

Det som var like skuffende for de om lag 8500 (totalt 8552 solgte billetter) Brann-tilhengerne var at Brann lenge ikke klarte å gjøre noe mer enn å forsvare ledelsen.

Contringsforsøkene ble med nettopp det, forsøk. Velykkede angrep fantes nesten ikke. Det fikk tilskuerne til å både pipe og komme med det etter hvert kjente «Jobbe Brann, jobbe Brann, jobbe Brann».

Huseklepps andre for sesongen

Men netter 78 minutter svarte spillerne på publikums oppfordring. Kristoffer Larsen så en åpning i Strømmen-forsvaret og spilte i bakrom på en våken Erik Huseklepp. Alene med keeper gjorde Huseklepp det han måtte: Sette ballen trygt i lengste hjørne til 2-0.