MOLDE (Rbnett): Joshua Gatt (24) har vært nesten sammenhengende skadet de tre siste årene. Nå kan han snart være tilbake på banen igjen for Molde. Lørdag svirret ryktene om at amerikaneren er med i Ole Gunnar Solskjærs tropp mot Odd. Søndag bekrefter angriperen dette på Twitter.

— Etter år med arbeid og uheldige skader er jeg endelig klar til å ta på meg drakta igjen. Jeg er så takknemlig for hver eneste person som har hjulpet meg mot dette øyeblikket, skriver Gatt.

Han takker fysioterapeuten Oliver Schmidtlein , legen Stefan Hinterwimmer, kona Liss, agenten Mario Weger, det amerikanske landslaget og trener Jürgen Klinsmann.

Ødela korsbåndet

Gatt ødela korsbåndet og flere andre bånd i det venstre kneet i hjemmekampen mot Sarpsborg 29. juni 2013. Han ble operert i USA i juli 2013. Etter opptrening røk det samme korsbåndet på nytt under trening på Aker stadion i mars 2014 og kneet gjennomgikk et nytt inngrep i Norge. 22. mai 2015 var Gatt endelig tilbake i eliteserien, men comebacket borte mot Mjøndalen varte bare noen få minutter. Andre komplikasjoner i kneet førte til ny pause og operasjon i Tyskland i september i fjor.

— Jeg kunne ikke vært der jeg er uten all kjærlighet, støtte og hjelp jeg har fått underveis. Til slutt vil jeg takke Molde Fotballklubb som alltid har stått ved min side og gitt meg sjansen gang etter gang. Jeg er så lykkelig og så lettet for at jeg endelig kan si: Jeg er tilbake, skriver Gatt.

Joshua Gatt har kontrakt med Molde ut sesongen 2016.