Etter det Fædrelandsvennen vet er Brann interessert i å hente Start-spiss Alejandro Castro på lån ut sesongen. Klubben hadde Castro i kikkerten også før jul, men da det ble klart at både Marcus Pedersen og Jakob Orlov ble værende i Bergen, ble det uaktuelt å hente costarikaneren.

Nå er Pedersen langtidsskadet og Castro hentes trolig inn som erstatter. Robert Hauge, som gikk fra assistenttrener i Start til samme rolle i Brann rett før jul, er mannen som hentet Castro fra Deportivo Saprissa i Costa Rica til Sørlandet.

Åpen for overgang

Hauge var til stede i Kristiansand for å se Castro i aksjon mot Sørlandslaget fredag. I den kampen kom Castro til mange sjanser, men var ineffektiv. Han bommet blant annet på straffe.

Castro selv virket overrasket da Fædrelandsvennen konfronterte ham med Brann-interessen mandag.

— Dette har jeg ikke hørt noe om, sier 24-åringen.

— Jeg har sagt at fremtiden min ligger i Start, jeg har to år igjen av kontrakten. Samtidig er jeg åpen for alt. Brann er en god klubb, selv om de spiller i 1.divisjon, sier Castro.

Spiller for Brann mot Start om ti dager?

Start ga Castro beskjed om at han kunne gå gratis til en annen klubb før jul. Sarpsborg, som leide Castro i fjor høst har vært interessert i costarikaneren. Start sliter økonomisk og et utlån av en av klubbens best betalte spillere – med i underkant av én million kroner i årslønn – vil lette litt på økonomien.

Verken Brann eller Start vil bekrefte at Castro trolig spiller for Brann når lagene møtes på La Manga om ti dager.

— Vi kommenterer ikke spillerlogistikk, sier administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal i Start.

Fakta

Jorge Alejandro Castro Salazar

Født: 11. september 1990 i San José, Costa Rica

Høyde: 181 centimeter

Klubb: Start (43 kamper/11 mål)

Tidligere klubb: Sarpsborg 08 (lån, 16 kamper, 2 mål) og Deportivo Saprissa (36 kamper, 10 mål), Santos (lån, 10 kamper, 7 mål), UCR (lån, 19 kamper, 1 mål).

Landskamper: Én U23-kamp, én U21-kamp og én U20-kamp – ingen mål