— Jeg er veldig fornøyd. Jeg tok ny pers, det var målet. Nå har jeg innfridd forventingene mine. Jeg er veldig fornøyd med dette. I bane åtte løper du ganske alene i 200 meter. Jeg hadde fokus på ikke å åpne for rolig. Jeg ville åpne litt raskere enn vanlig med lave skuldre. Jeg følte jeg klarte det ganske bra. Jeg hadde litt å kjøre med når det gjensto 120 meter. Jeg følte jeg kunne løpt i 20 meter til, det var en god følelse, sier Benedicte Hauge til NRKetter løpet.

Hennes gamle pers var på 53.38, som hun satte på Bislett for noen få uker tilbake. Hauge løp i den ytterste bane - nummer 8. En bane hun ikke er veldig glad i fortalte hun til Fædrelandsvennen tirsdag, men som hun taklet med bravur. Nå venter semifinale torsdag klokka 17.25 for Benedicte Hauge, som representerer Tjalve.

— Det gikk over all forventing. Det var en bonus at jeg kom til EM. Alt som skjedde her... jeg er veldig fornøyd. Det blir å prøve å lade opp så godt jeg kan på 24 timer, få spist godt og ligge med beina høyt til i morgen nå, fortsetter 27-åringen fra Kristiansand.

Fornøyd trener

53.13 holdt bare til en fjerdeplass i heatet til Hauge, men i løpet av alle heatene var tiden til Hauge den sjette raskeste.

— Det var moro. Det var veldig bra løp. Hun åpnet litt friskere enn hun har gjort før i år på de første 200 meterne. Det førte til at ble en bedre tid. Hun skulle prøve å løpe fort og avslappet. Det klarte hun veldig bra. Hun ble kanskje litt passiv i svingen og ble ventende litt på de andre, men det betyr at hun har litt å gå på, sier Olav Magne Tveitå, Hauges trener, til Fædrelandsvennen.

- Er det vanskeligere å løpe i bane åtte, helt ytterst?

— Du har liksom ikke helt kontroll, og når de først kommer i de innerste banene, kommer de veldig fort. Men at hun var litt passiv i den siste svingen betyr kanskje at hun hadde litt ekstra krefter i oppløpssiden, så hun fikk litt betalt for det på de siste meterne, svarer Tveitå.

Går for ny pers

De tolv antatt beste i Europa på 400 meter kommer rett inn i semifinalene. Derfor tror ikke Tveitå at en finale er realistisk for Benedicte Hauge, men han håper hun klarer å sette nye spor etter seg.

— Det er kjempemoro å sette ny personlig rekord i mesterskapet i EM. Da er mesterskapet reddet allerede. Hun er veldig gira på neste løp. Det er en målsetning å gå under 53 sekunder. Å gå til en finale er nok for vanskelig. Det kommer inn en hel gjeng av sterke løpere, sier Tveitå om torsdagens løp.

27-åringen fra Kristiansand imponerte NRKs ekspert Jann Post i sin mesterskapsdebut for seniorer.

— Benedicte Hauge leverer sitt livs løp i EM når hun først er her. Det er strålende i denne vinden. Hun åpnet bra og avsluttet bra, kommenterte Post på NRKsTV-sending.

Klarte målet

Da Fædrelandsvennen møtte Benedicte Hauge under den siste treningen før avreise til Amsterdam tirsdag, fortalte Hauge at hun gikk for ny personlig rekord i sin seniormesterskapsdebut. Hennes personlige rekord var 53.38, før løpet i Amsterdam.

— Målet er å løpe et godt løp, å fortsette med den følelsen jeg har hatt i de siste løpene. Det hadde vært gøy å forbedre seg litt. Jeg går for ny pers. Jeg vil nedover på 53-tallet hvert fall. Det hadde vært veldig gøy å komme under 53 også. 52.99 høres mye bedre ut enn 53.11. Skjer det i EM er det veldig moro, hvis ikke kommer det flere løp senere i sesongen hvor det er muligheter, fortalte Hauge tirsdag.

Trine Mjåland løper klokka 18.25 torsdag. Hun satirsdag at alt kan skje i mesterskap.