SANDNES STADION (Aftenbladet): Han har stort sett vært forvist til benken og blitt benyttet som innbytter i sin Ulf-karriere. Men Kent Håvard Eriksen har aldri deppet. Han har aldri klagd. Han har bare jobbet på. Hver eneste dag, både i fellesøktene og utenfor, for å være klar til å ta sjansen når den bød seg.

Søndag gjorde den det. Og for en måte han grep sjansen på. Først satte han 2-2. Så, i kampens aller siste sekund, ble han matchvinner, og sørget for tre viktige Sandnes Ulf-poeng.

— Du ser på feiringa på det siste målet at det var mye glede. Jeg har jobbet utrolig hardt siden jeg kom til Sandnes, og nå fikk jeg endelig muligheten – og da var det utrolig deilig å få vist seg frem, sier en lykkelig Eriksen til Aftenbladet.

- Unner Kent dette

Søndagens kamp var som å få lønn for all tålmodigheten og arbeidet han har lagt ned siden han kom til Sandnes Ulf før 2014-sesongen.

— Man unner virkelig en spiller som Kent dette. En spiller som er så seriøs, og som trener så mye. Det er svært gøy at han lykkes når han får sjansen. At vi har fått gang på Kent nå, kan vises seg å bli utrolig viktig for oss fremover, sier trener Bengt Sæternes.

Bærum-kampen var den første Eriksen startet for Ulf i år. Sett bort ifra et par kamper tidlig på sesongen i fjor, har han ikke stilt fra start i en fotballkamp på en veldig god stund. Likevel er han ikke skuffet over spilletiden han har fått hos de lyseblå.

— Jeg føler jeg har vært inne i varmen hele tiden. Og i år har konkurransen vært rettferdig. Man kan jo ikke sette ut Engblom, så mye som han scorer. Men nå fikk jeg muligheten, og da var det deilig å ta den, sier Eriksen.

Vil spille med Engblom

Han vil ikke proklamere at søndagens kamp var hans gjennombrudd i Ulf – men han innrømmer at det i det minste var en meget god søknad om videre tillit i startelleveren. Nå håper han å få danne spisspar med Engblom i fremtiden.

— Det hadde vært kjempefint. Jeg tror vi kunne skapt mye farligheter sammen. Men det blir jo Bengts avgjørelse – og jeg er lojal mot hans planer.

Sæternes innrømmer at det kan bli aktuelt å pare de to i fremtiden, men understreker at Sandnes Ulf ikke har fått til å spille med to spisser tidligere i år.

- Utrolig viktig

Ulf-treneren fikk se laget sitt ta ledelsen etter en halvtime søndag, da Aksel Berget Skjølsvik skjøt via et Bærum-bein og i mål. Bortelaget svarte imidlertid to ganger – en av dem på en svært tvilsom straffe.

Kent Håvard Eriksen sørget for 2-2 bare sekunder etter Bærums ledermål. Men selv om Simen Juklerød fikk rødt kort for grovt munnbruk tjue minutter før slutt, så det hele ut til å ebbe ut med uavgjort. Helt frem til nevnte Eriksen dukket opp i kampens aller siste sekund og scoret det forløsende vinnermålet.

— At vi avgjør på slutten er utrolig viktig. Jeg har hørt snakk om at det ikke er så vanlig her. Så den trengte vi, avslutter en lettet Ulf-trener.

KAMPFAKTA

Sandnes Ulf – Bærum 3-2

Pause: 1-1

Sandnes stadion, 1807 tilskuere.

Mål: 1-0 Selvmål (29), 1-1 Kristoffer Tollås (41), 1-2 Morten Giæver (53), 2-2 Kent Håvard Eriksen (55), 3-2 Eriksen (90).

Sjanser: 7-2. Hjørnespark: 3-7. Gult kort: Mattias Pedersen, Anders Nedrebø, Riki Tomas Alba, Bærum.

Rødt kort: Simen Juklerød, Bærum.

Dommer: Anders Gjermshus, Hamar IL.