Han scoret to og hadde en målgivende pasning mot Lillehammer tirsdag, og har allerede flere scoringer etter 31 serierunder enn han hadde i grunnserien hele forrige sesong. Med 14 mål og 15 målgivende pasninger står Tommy Kristiansen med 29 poeng på 29 spilte kamper for Oilers. Og mot Lillehammer skulle han hatt hattrick.

Like før den andre pausen traff nemlig pucken en stillestående Kristiansens skøyte og gikk i mål, men selv etter å ha sett episoden på video valgte dommerne ikke å godkjenne scoringen.

Fornøyd tomålsscorer

— Jeg er veldig fornøyd, selv om det er kjedelig at jeg ikke fikk hattricket. Det er deilig at det går så bra for tiden, og moro å få være med og bidra i så stor grad. Jeg var skuffet over min egen prestasjon forrige sesong, og derfor kjennes det ekstra godt at jeg er mer der jeg skal være denne sesongen, sier Tommy Kristiansen til Aftenbladet.no etter 6-4-seieren mot Lillehammer.

Etter en ganske jevnspilt og målløs 1. periode tok det virkelig fyr i DNB Arena i midtperioden. Sju scoringer, 11 utvisninger og 4-3 til Oilers var fasiten før den tredje og siste perioden mot tabellsjuer Lillehammer, som leverte én av sine beste kamper så langt denne sesongen.

Ellevilt hockeyshow

I 3. periode spilte vertene fornuftig og hadde stort sett god kontroll, og da Lillehammer pådro seg en utvisning snaut tre minutter før slutt, var serielederne nådeløse da Josh Soares først satte inn 5-3 i overtall etter 58.05, før Anders Tangen Henriksen la på til 6-3 etter 58.21. Lillehammer fikk et trøstemål bare 59 sekunder før slutt, men da var kampen allerede avgjort, og Oilers kunne juble for nok en hjemmeseier.

— Jeg kan tenke meg at det var en kul kamp å se på, men jeg synes vi slurvet litt for mye. Heldigvis var viljen til stede, og det var det som avgjorde for oss i kveld. Vi kriget til oss denne seieren, og jeg trodde egentlig at vi skulle stikke fra på 3-1. Utvisningene førte imidlertid til at Lillehammer kom tilbake i kampen, sier Tommy Kristiansen.

Vil ut igjen

Forrige sesong scoret han 11 mål på 43 seriekamper og gjorde totalt 30 poeng i grunnserien.

— Jeg var ganske skuffet over min egen innsats i fjor. Jeg er ikke en spiller som gjør 40-50 poeng på en sesong, men jeg er vant til å score en del mål og gjør mye av drittarbeidet. Jeg har allerede scoret mer enn i fjor og er fornøyd med egen innsats, men jeg føler at jeg kan enda bedre, særlig på bortebane. I tiden framover skal jeg vise at jeg kan der også, sier Kristiansen.

Østfoldingen innrømmer at han fortsatt ønsker å spille hockey i utlandet. Kontrakten hans med Oilers går ut etter denne sesongen, men 25-åringen har ikke begynt å tenke på framtiden ennå.

Må bli bedre bort

— Jeg vil helt klart ut igjen, men akkurat nå tenker jeg kun på Oilers og fokuserer på det jeg gjør her, sier Sarpsborg-karen.

Det er Oilers-trener Petter Thoresen glad for.

— Tommy har vært veldig god i det siste og spiller veldig bra på hjemmebane, men jeg forventer mer både av ham og resten av laget på bortebane. Der har vi manglet litt tenning på desperasjon, og spilt for mye i valsetakt. Vi må skru opp tempoet og spille som vi gjør med 4000 Oilers-supportere i ryggen, sier Thoresen.

Med sju bortekamper på de ni neste oppgjørene i eliteserien, er han fullstendig klar over at Oilers må heve seg utenfor DNB Arena.

Stor underholdning

— Jeg tror vi kommer til å takle det bra, men vi må spille litt smartere og gjøre ting enkelt. Vi er svake foran eget mål, og har mye å gå på både i undertall og overtall. Jeg er fornøyd med tre poeng mot Lillehammer, men vi spilte ingen solid kamp og det kunne fort ha vippet begge veier. Begge lag fikk blant annet et mål feilaktig annullert, og Lillehammer kunne faktisk gått opp i 1-0 med sitt, sier Oilers-treneren.

Han er ikke helt tilfreds med det laget leverte mot Lillehammer.

— Vi spilte litt rundt grøten i 1. periode, og fikk noen veldig farlige overganger mot oss. I 2. periode pådro vi oss altfor mange utvisninger og vi sliter med å holde tett i undertall. I 3. periode synes jeg vi spilte fornuftig og hadde god kontroll. Alt i alt synes jeg lagene var bedre enn dommerne i denne kampen, avslutter Thoresen.