Serieleder Oilers tok imot tabellsjuer Lillehammer i DNB Arena tirsdag kveld, og det var vertene som kom best i gang på egen is.

Tross flere gode muligheter maktet imidlertid ikke Oilers å score, og i stedet kom Lillehammer mer og mer med i kampen. Begge lag hadde flere store sjanser, men svake avslutninger og dyktige keepere i begge mål gjorde at det sto målløst 0-0 etter 1. periode, tross 15-8 i skudd i favør hjemmelaget.

Innholdsrik andreperiode

Der den første perioden var fattig både på mål og utvisninger, tok det fullstendig fyr i Stavanger i midtperioden. Og det startet allerede etter 27 sekunder, da Christian Dahl-Andersen pådro seg periodens første utvisning. Lillehammer presset på for scoring i power play, men i stedet snappet Dan Kissel pucken i egen sone. Den lynraske målmaskinen dro seg forbi to Lillehammer-backen og satte pucken knallhardt i mål til 1-0 for Oilers i undertall etter 21.27. Lillehammer utlignet imidlertid til 1-1 ved Christer Rudi bare et drøyt minutt senere, men da Lillehammer pådro seg to kjappe utvisninger, var vertene nådeløse og satte inn både 2-1 ved Tommy Kristiansen etter 25.30 og 3-1 ved Jean-Michel Daoust bare 19 sekunder senere. Begge scoringene kom i overtall, og fikk DNB Arena til å eksplodere i jubel.

Gjestene hadde imidlertid ingen planer om å gi seg, og da Oilers røk ut på tre unødvendige utvisninger på rappen, reduserte først Derek Arnold i spill fem mot tre etter 28.15, før Aleksander Rindal utlignet til 3-3 i spill fem mot fire etter 29.03. Målfesten var ikke over der, og selv om de to baklengsmålene var en real kalddusj for hjemmelaget, tok det bare tre minutter før Tommy Kristiansen satte sitt andre for kvelden til 4-3 etter 12.09. Lillehammer var nære en ny utligning da Dennis Sveum ble utvist like etterpå, men serielederne red stormen av. I stedet trodde Kristiansen at han scoret igjen snaut to minutter før slutt, og hele hallen jublet for scoring. Dommer Owe Lüthcke ristet imidlertid på hodet, og etter å ha studert tv-bildene ble avgjørelsen stående.

Dermed endte midtperioden 4-3 etter 16-15 i skudd og hele 11 utvisninger, hvorav sju til Oilers og fire til Lillehammer.

Nervøst

Den tredje og siste perioden var lenge nervøs og sjansefattig. Begge lag visste at et baklengsmål kunne bli helt avgjørende, og spilte gjerrig uten å ta store sjanser framover.

Da Lillehammer-spiller Derek Arnold pådro seg en utvisning bare 2.36 før slutt, benyttet imidlertid Oilers sjansen til å sette spikeren i kista. Først satte Josh Soares inn 5-3 i power play etter 58.05, før Anders Tangen Henriksen satte hjemmelaget siste til 6-3 1.39 før slutt.

Lillehammer ville fortsatt være med på festen, og fikk trøstemålet sitt da de fastsatte sluttresultatet til 6-4 ved Joe Gleason 59 sekunder før slutt etter en høydramatisk og meget underholdende hockeykamp.

Oilers vant til slutt fortjent, og befestet dermed posisjonen på tabelltoppen.