Tottenham mistet sin siste mulighet til å ta fjerdeplassen i årets Premier League med tapet for Manchester City tidligere i uka.

Dermed røk også muligheten til å få spille i Champions League neste år, etter at Spurs overrasket stort og gikk helt til kvartfinalen i årets turnering.

Tottenhams eneste håp foran de to siste kampene av årets sesong er nå den siste gjenværende plassen i Europa League. Da må Liverpool slås på Anfield søndag ettermiddag. Det er noe Tottenham ikke har klart i ligasammenheng siden Osvaldo Ardiles var manager i 93/94-sesongen.

— Vi ønsker alltid å ende så høyt som vi klarer, og jeg ønsker å dra til Liverpool for å prøve å vinne kampen, sier manager Harry Redknapp ifølge Tottenhams hjemmeside.

Til tross for at Redknapp tidligere har uttalt seg kritisk vedrørende deltakelse i europaligaen, bevarer han håpet om femteplassen.

— Det er viktig for oss. Vi ønsker å ta femteplassen hvis vi kan.

I motsetning til Spurs, har Liverpool vist fryktinngytende form den siste tiden. De helrøde ligger to poeng foran Tottenham.

- Det vil ikke bli enkelt. Liverpool har funnet storformen i det siste. Kenny (Dalglish) har gjort en fenomenal jobb siden han tok over. Han er en kjempefyr, en skikkelig legende. Det har vært fantastisk for Liverpool å få ham tilbake, sier Harry Redknapp.

— Vi har ikke vært i så god form i det siste, vi har spilt for mye uavgjort. Vi spilte godt mot Chelsea, vi spilte godt mot City, men vi har ikke fått resultatene vi trenger.

PS: England ser ut til å få en ekstra plass i neste sesongs Europa League gjennom Fair Play-ordningen. Den plassen er det Fulham som ser ut til å ta.