I kveld skal Lars Eggen Rismark stoppe skuddene fra gamle lagkamerater i Kolstad. Neste sesong venter skyttere i dansk liga. Dermed ble det ingenting av returen til Trondheim som Kolstad-leder Jostein Sivertsen håpet på.

— For meg betyr overgangen at jeg får spille og trene på et høyere nivå. Jeg tar nye steg og søker nye utfordringer for å utvikle meg, sier Lars Eggen Rismark til adressa.no.

Mot endelig avklaring

Han kan ikke gå ut med navnet på sin nye arbeidsgiver ennå, men bekrefter at det er snakk om en dansk toppserieklubb.

— Det ligger an til endelig avklaring neste helg, sier Eggen Rismark.

Han forteller at hans nåværende klubb, FyllingenBergen, har vist stor forståelse for klubbskiftet.

— Det er klart det er kjedelig at de mister en spiller som må erstattes, men de har vært forståelsesfulle. Det har vært en prosess rundt dette og noe er uforutsigbart, sier han.

Tøff konkurranse

Landslagssjef Christian Berge er ikke overrasket over Eggen Rismark søker seg til nye utfordringer.

— Lars har vært god lenge. Han kommer til en klubb som satser, og han har framtida foran seg. Jeg kjenner treningshverdagen i Fyllingen, og den har vært bra. Men nå vil han møte enda bedre spillere, sier Berge.

Selv om Eggen Rismark blir danmarksproff med A-landslagsambisjoner, har han som mål å gjøre ferdig ingeniørstudiene.

— Jeg får en hverdag nå der ting kan legges opp enda mer rundt håndballen. Det sportslige tilbudet har vært det viktigste, men jeg håper å studere parallelt. Jeg har en ambisjon om å spille på landslaget, men jeg at det vil bli tøff konkurranse om spilletida i den nye klubben min. Jeg er klar til å ta sjansen når jeg får den, sier han.