Etter å ha vært gjennom en alt annet enn prikkfri oppladning er Togo-spillerne klar for sin første VM-kamp noensinne mot Sør-Korea i ettermiddag. Etter mye fram og tilbake blir det med Otto Pfister på laglederstolen, og nå håper spillerne den karismatiske tyske treneren blir sittende ut mesterskapet. Det kan imidlertid sjefen selv ikke love.

— Jeg sitter på benken som lagets trener tirsdag, sier Pfister selv til Reuters. Det er imidlertid også alt han vil si, og det er usikkert om han blir med også i de to siste gruppespillkampene.

Fram og tilbake

Fredag sa nemlig Pfister opp med øyeblikkelig virkning, etter å ha gått lei av Togo-spillernes krangling med landets fotballforbund angående VM-bonuser. I dagene som fulgte var det spekulert i om en annen tysker, Winfred Schäfer, ville overta på kort varsel, før det så ble bestemt at den tidligere landslagskapteinen Kodjovi Mawuena skulle lede Togo i sluttspillet.

Men spillerne ønsket Pfister, og etter mye om og men er tyskeren nå tilbake ved roret.

Ikke noe blaff

Både han og spillerne, anført av Arsenals Emmanuel Adebayor, kan imidlertid vente seg en tøff kamp mot et sør-koreansk lag bestående av Premier League-stjernene Park (Man Utd) og Lee (Tottenham), samt Wolverhamptons Seol.

Sør-Korea kom til semifinalen i 2002 og vil denne gangen bevise at det ikke var noe blaff.

— Vi har selvtillit og er klare for å slå både Togo, Sveits og Frankrike. Vi ønsker å vise at prestasjonen fra hjemmebane for fire år siden ikke var tilfeldig, sier Wolves-spissen Seol.