FotballVM 2006Foto: Fotosports/DigitalsportNORWAY ONLYWorld Cup 2006 Germany Frankfurt 13/06/2006Sør Korea v Togo (2-1)Jung Hwan Ahn (Korea) celebrates second goal with Chong Gug Song and Chun Soo Lee Foto: Fotosports/Digitalsport

Ahn og Agassa var inn til nylig lagkamerater i franske Metz.

— Jeg er svært lykkelig over denne seieren. Vi fikk det ikke til i første omgang, men etter pause var vi mye bedre. Trenerens taktikk var meget god, sa Ahn som ble byttet inn for en midtstopper ved pause.

Nå spiller han i Tyskland og har klubbadresse Duisburg.

Togo åpnet best

Togo ledet og spilte med smittsomt engasjement. Men Sør-Korea kom nådeløst tilbake og tok alle poengene.

Abdelkader Coubadja Mohamed Abdel Kader er mannen som for alltid kan gå med hevet hode i Togo. På mesterlig vis banket han ballen via bortre stolpe og i nettet. Det fåtallige togolesiske publikummet på tribunen tok av, og det gjorde sannelig de gule og grønne på banen også.

Etter en omgang med få sjanser, men det Togo hadde de to største, var det fullt fortjent at afrikanerne ledet til pause.

Snudde etter hvilen

Etterpå var det en annen dans. Manchester Uniteds Ji-Sung Park var på full fart mot keeper da han ble klippet ned. Dommer Graham Poll var nådeløs og sendte helt korrekt Togos kaptein Jean-Paul Abalo i dusjen.

— Alt gikk veldig bra til han fikk rødt kort, men sjokket førte til at vi mistet rytmen vår, sa unggutten Assimiou Touré etter 1-2-tapet.

Han kom selv inn som innbytter like etter utlikningen, for å få tilbake strukturen i laget.

På det påfølgende frisparket utliknet Sør-Korea. Chun-Soo Lee sikret seg plass på VMs høydepunktvignett da han skrudde ballen over muren og inn i vinkelen.

Da 20 minutter gjensto kom avgjørelsen.

Press med ti mann

Helten fra Italia-kampen for fire år siden, Jung-Hwan Ahn, viste både kraft, teknikk og blikk da han brukte tid, la ballen til rette og sendte ballen i bue over keeper og ned i motsatt vinkel, fra nesten 20 meter.

I annen omgang viste koreanerne litt av det som bor i laget, men de var langt unna det de viste på sitt beste for fire og 12 år siden.

Mot slutten presset Togo det de maktet, men med ti mann klarte de aldri å sikre seg poeng.