Petter Northug har vært på pallen seks ganger i Tour de Ski, men aldri gått til topps i konkurransen som fyller ti år i år.

1. nyttårsdag gjennomførte 29-åringen en sterk prolog på første sprintetappe i sveitsiske Lenzerheide.

I en sesong uten de store mesterskapene, er Tour de Ski det gjeveste langrennsløperne er med på, men Northug selv forklarer overfor Expressen at han ikke tror han er på toppen av seierspallen når monsterbakken i Val di Fiemme er unnagjort 10. januar.

Northug skeptisk til egne vinnersjanser

— Ingenting tyder på at jeg skal vinne. Det er bare å innse det. Jeg kan ha et godt utgangspunkt fram til bakken, men derfra bruker jeg ikke ha en sjans, sier Northug ifølge Expressen.

- Kjennes det håpløst å aldri være først opp bakken?

— Det er vel den samme følelsen mine motstandere har hver gang jeg slår dem i en spurt, svarer Northug.

Ifølge den svenske avisen er Northug sammen med Giorgio di Centa den eneste som har deltatt i alle ti utgavene av touren. Men fortsatt står han uten sammenlagtseier.

— Petter vinner ikke i år heller

Northugs svenske konkurrent Emil Jönsson er enig med Northug i at nordmannen ikke er favoritt.

Emil Jönnsson og Petter Northug på en pressekonferanse i Kuusamo i november. Foto: NTB Scanpix

— Martin Johnsrud Sundby vinner det her. Petter vinner ikke i år heller. Han kommer ikke til å være i nærheten en gang, sier Jönsson til den svenske avisen.Martin Johnsrud Sundby har slitt med en luftveisinfeksjon i romjula, men er friskmeldt til åpningsetappen 1. nyttårsdag.

Heller ikke tidligere langrennsløper Odd-Bjørn Hjelmeset har troen på Northug i Tour de Ski.

— Jeg blir veldig, veldig overrasket om Petter vinner. Vi kan vel i beste fall kalle ham en outsider, men jeg ville ikke spilt pengene mine på det, er Hjelmesets dom overfor Nettavisen.