Bergen 20110320.2-0 av Branns Bjørnar Holmviki eliteseriekampen mellom Brann og Rosenborg på Brann stadion søndag kveld.Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Foto: Scanpix

7-0 vant Lillestrøm over Stabæk i den første serierunden. På bortebane. Det er ekstremt overbevisende. Fryktinngytende er det. Hvis det hadde vært hvilken som helst annen idrett, eller hvilken som helst annen liga, ville jeg tippet soleklar seier til et slik lag i deres neste kamp også. Men fotball er ikke som andre idretter. Der skjer det rett som det er at de små vinner mot de store.

Fotball er en uforutsigbar sport — bare spør hvilken som helst oddstipper - og fotballen i Tippeligaen 2011 er spesielt uforutsigbar. At Vålerenga har full pott, og Sogndal har null poeng, er omtrent som forventet. Men ellers så står overraskelsene i tur. At Rosenborg for eksempel har tapt sine to første kamper, er en sensasjon.

Det jeg prøver å få frem er at Brann kan overraske igjen. Seieren over Rosenborg ga Brann selvtillit, og det ga Rune Skarsfjord og spillerne en bekreftelse på at de har jobbet med de rette tingene i vinter. Det var ikke bare det at det var en plan over det spillet, det var en god plan. Den ga Brann mange målsjanser, to mål, og tre poeng.

- Vi har terpet mer på det offensive, og vi har en plan. Vi står ikke som noen spørsmålstegn når vi har ballen, sier en av heltene fra forrige serierunde, Bjørnar Holmvik.

Men det blir noe helt annet å spille foran 6.000 trommende kanarifans enn foran 16.000 syngende Brann-supportere. Brann trives vanligvis dårlig på Åråsen. De vant riktignok hele 5-1 der i gullsesongen, men eller så er må vi helt tilbake til 2002 for å finne forrige Brann-seier på Lillestrøms hjemmearena.

Fart er et stikkord for dagens oppgjør. Lillestrøm har raske spisser, Brann har trege stoppere. Kalvens og Korcsmár må spille klokt og ligge dypt for å demme opp for Ujah og Nosa Igiebor. Og, kanskje vel så viktig, backene og kantspillerne til LSK, må ikke få slått sine presise innlegg. Fem av Lillestrøms mål mot Stabæk kom etter innlegg fra høyrekanten.

Dette vet selvfølgelig Rune Skarsfjord. Derfor har han lagt en ny slagplan. Derfor er troen på ”nye” Brann intakt.

Skal vi tørre å tro på poeng mot Henning Bergs menn?