LIVIGNO (Adressa.no): Årets første opphold på favorittstedet i alpene går mot slutten for Petter Northug. Skikongen har trent hardt under oppholdet, og han har fått trent mye mengde. Dagens økt skulle etter planen være en 2,5 timers stakeøkt over to fjellpass. Men etter drøyt en og en halv time på rulleskiene ga han seg på toppen av Passo Eiro, 2280 meter over havet. Seks og en halv kilometer motbakke var nok for Northug.

— Det var en fin økt, bortsett fra det stygge været, fleipet han i flere og tjue graders varme og strålende sol.

Litt sliten

Trener Eirik Myhr Nossum forteller at Northug nå begynner å "kjenne det" etter snart tre uker i Livigno.

— Han skulle egentlig trent i 40 minutter til, og gått over et lite fjellpass. Men han var litt sliten etter intervalløkta i går, og da holder vi oss heller på den sikre siden, sier han.

Tour de Trøndelag

Til helga stiller Northug opp på hjemmebane. Under Tour de Trøndelag går han rulleskirenn i Trondheim sentrum på fredag, lørdag er det motbakkeløp opp alpinbakken i Meråker, mens touren avsluttes med jaktstartfinale på rulleski ved Meråker videregående skole på søndag. I tillegg planlegger han å delta på sykkelrittet som også går søndag. Det er på seks mil...

— Det er derfor vi roer litt ned nå mot slutten av denne samlinga. Vi ønsker at han skal beholde til overskudd inn mot helga og Tour de Trøndelag, sier Myhr Nossum.

I SOLA: Petter Northug koser seg på treningsopphold. Foto: RICHARD SAGEN