LIVIGNO (adressa.no): Etter sju år som servicemann, har Eirik Myhr Nossum nå fått hovedansvaret for treningsopplegget til Petter Northug. 27-åringen innrømmer at han kjenner på ansvaret.

Northug er hovedtrener

— Det er vanskelig å gjøre det så mye bedre enn det har gått de siste årene, og alt som ikke er like bra vil være en skuffelse. Sånn sett føler jeg et visst ansvar. Men jeg presiserer at det er Petter Northug som er hovedtrener. Det står sikkert hovedtrener i stillingsbeskrivelsen min, men jeg tar ingen beslutninger på hans vegne uten at han informeres og godkjenner. Det ligger et tosidig aspekt i dette. Jeg skal prøve å bidra til at Petter fortsatt er verdens beste skiløper, og han skal prøve å bidra til at jeg blir verdens beste trener – for Petter Northug i første omgang, sier han.

Åpen for opprykk

I sju år har Myhr Nossum jobbet tett på Northug som servicemann. Men han hevder at han ikke har sett på seg selv som "ekstratrener" i en tid allerede.

-Det er klart, jeg har svart når Petter har spurt meg til råds. Men jeg er veldig opptatt av at en utøver, uansett hvor god han er, må ha færrest mulig rådgivere. Men samtidig har jeg alltid vært åpent på at jeg ville gripe muligheten dersom den dukket opp. Derfor brukte jeg ikke veldig lang tid på å bestemme meg da Petter spurte, sier han.

Nobelprisen

Myhr Nossum har i fem år vært trener for Lyn. I tillegg har han ansvaret for alle juniorene i Oslo-området. Han innrømmer at spranget opp til å ha treneransvaret for verdens beste skiløper er stort.

-Når jeg trener unge utøvere, er det nesten mulig å se framgangen fra trening til trening. Å være trener for Petter er noe helt annet. Dersom vi klarer å heve Petter 1,5 prosent i løpet av en sesong, så får du nesten nobelprisen. Nivået er allerede så skyhøyt og stabilt, sier han.

- Men da må vel du nesten ta nobelprisen i vinter?

— Ja det som var godt nok i fjor, er ikke godt nok i år. Det er en klisje, men sånn er det faktisk.

- Slik som stemningen er mellom Team Northug og Skiforbundet, så er det vel neppe fredsprisen du får?

— He, he. Nei det er vel heller nobelprisen i fysikk jeg har størst mulighet på, sier Eirik Myhr Nossum.