— Vi har mulighet til å ta igjen Molde på tabellen allerede neste runde, så vi er fortsatt med for fullt, sier en offensiv Deila som måtte tåle å se sitt lag avgi to poeng på bortebane.

Dermed har Rosenborg og Molde mulighet til å koble grepet i gullkampen etter helgens runde, uten at det bekymrer Deila.

Det blir et rotterace som kommer til å vare helt inn , mener Deila som ser frem mot de meget viktige hjemmekampene mot Molde og Rosenborg som finner sted etter landslagspausen.

Tre bortepoeng på 13 uker

Det som taler mot Strømsgodsets kandidatur til gullet har vært det tilbakevendende problemet med poengfangsten på bortebane.

Vi har slitt på bortebane, men vi blir stadig bedre. Det så man her i dag, hvor vi styrer kampen i lange perioder , sier Deila til aftenposten.no.

Strømgodset har ikke vunnet en bortekamp siden oppgjøret mot Stabæk 8.juli. Etter at de syv første bortekampene var spilt i årets eliteserie hadde Strømsgodset plukket 13 poeng på fremmed gress. Det ble konkludert med at et av Norges beste hjemmelag var blitt kvitt bortespøkelset, et negativt kjennetegn under Ronny Deilas ledelse.

God bortekamp

Fortsettelsen har ikke vært like lys I de seks neste kampene på bortebane har det gått tråkt for Strømsgodset, og laget har tatt kun tre poeng.

— Vi spiller en god bortekamp i dag, men vi er ikke effektive nok. Vi skaper 10 sjanser på bortebane mot et godt lag. Hvem andre gjør det mot Vålerenga, spør Deila retorisk.

Fornøyd med poenget

I dag ble det et poeng mot Vålerenga. Sett ut i fra spill og sjanser fikk kanskje drammenserne noe dårlig betalt. Særlig i den første omgangen viste gjestene fra Drammen at man også klarer å spille festfotball på andre flater enn på hjemme på Marienlyst.

— Vi spiller en rå første omgang, og jeg er stolt av prestasjonen vi gjør på bortebane. Rett etter kampen var jeg skuffa og forbannet på at vi bare satt igjen med ett poeng, men det ene poenget kan bli veldig viktig for oss, hevder Deila som måtte se Vålerenga ta mer over i den andre omgangen.

Tar det vi får

Tilslutt klarte ikke Strømsgodset å stå i mot hjemmelagets offensiv. Chuma Anene ble vakkert spilt i gjennom av Bojan Zajic, og gjorde ingen feil alene med Adam Larsen Kwarasey. Deila var uansett fornøyd med spillet, og mener det ikke er noen nedtur dersom laget ikke skulle gå helt til topps i år.

Vålerenga skal ha honnør, men vi blir litt romantiske til vårt spill til tider. Da Vålerenga tok over kunne vi kanskje slått noe mer langt for å komme inn i det igjen. Likevel er jeg stolt over det vi skaper gjennom fotballen vi spiller, og så får vi ta det vi får tilslutt, selv om det skulle bli en tredje eller fjerdeplass , oppsummerer Godset treneren.