VÅLERENGA-STRØMSGODSET 1-1:

Et gulljagende Strømsgodset var best i 70 minutter, men etter 90 minutter måtte ineffektive drammensere innse at Vålerenga fikk med seg ett poeng fra oppgjøret på Ullevaal.

Det er to forskjellige omganger, der Strømsgodset er best i den første omgangen mens vi har det spillemessige overtaket i den andre , sier Vålerengas trener Martin Andresen til aftenposten.no

Andresen var vitne til at hans Vålerenga ble presset tilbake. Uten suspenderte Mohammmed Fellah maktet ikke Vålerenga å sette opp noe offensivt spill i den første omgangen.

Vi var heldige som ikke lå under med mer enn et mål til pause, innrømmer Vålerenga-treneren etter kampslutt. Kun Abdisalam Ibrahim maktet å overliste en fantastsisk Lars Hirscfeld i Vålerenga-målet. I den andre omgangen sørget Vålerengas Chuma Anene for at sluttesultatet ble 1-1. — Vi klarer å presse Strømsgodset mer i den andre omgangen og vi viser oss mer fram, sier Vålerengas målscorer til aftenposten.no.

Strømsgodset tok ledelsen

Etter 15 minutter fikk gjestene sin første sjanse for kvelden. Razak Nuha fant Peter Kovacs inne i boksen. Strømsgodsets toppscorer headet ballen mot det høyre hjørnet, men Vålerengas keeper Lars Hirschfeld, som tidligere på dagen hadde skrevet en ny treårs kontrakt med klubben reddet mesterlig.

På det påfølgende hjørnesparket hadde Hirschfeld lite å stille opp med. Stefan Johansens corner ble ekspedert i mål av en upresset Abdisalam Ibrahim.

SCORET: Abdisalam Ibrahim sørget for Strømsgodset-ledelse. (Foto: Scanpix).

Vålerenga rundspilt

Etter scoringen fortsatte gulljagende Strømsgodset å dominere på Ullevaal. Gang på gang vant drammenserne ballen i gunstige posisjoner, og fremover fikk Strømsgodset vist frem det spillet som Martin Andresen egentlig ønsker at Vålerenga skal mestre.

Det var fortjent at vi lå under til pause, men Godset er et godt lag. Heldigvis klarer vi å reise oss , sier Vålerengas kaptein Kristofer Hæstad.

Hæstad og Vålernga hadde mer enn nok med å henge med i svingene mot gjestene fra Drammen. Lars –Christopher Vilsvik, Øyvind Storflor og Kovacs hadde alle gode muligheter til å øke Godsets ledelse. Særlig sistnevntes mulighet etter 38 minutter var verdt å nevne. Dessverre for ungareren stusset ballen i standfoten, og dermed forsvant ballen utenfor Vålerenga-målet.

— Det er synd at vi ikke setter flere sjanser i den første omgangen, og resultatet er skuffende for oss selv om prestasjon spillemessig er god, sier Strømsgodset- trener Ronny Deila etter kampslutt.

Anene utlignet

Også i starten av den andre omgangen så det ut som Godset hadde funnet borteformen. Med god bevegelse og evnen til å vinne dueller skapte man sjanser mot et passivt Vålerenga-lag. Manglende effektivitet og en meget god Hirschfeld i Vålerengas mål hindret gjestene fra å punktere kampen. I et oppgjør der Godset hadde hatt kontrollen i 70 minutter klarte man ikke å avgjøre kampen. Det fikk sine konsekvenser.

Vi fikk gjort noen endringer i pausen, og blir farligere i den andre omgangen , hevder Martin Andresen

Vålerenga fikk la om spillet og låne ballen litt mer, Et kvarter før slutt fikk Bojan Zajic ballen i beina. Godset-forsvraet var i ubalanse, og serberen fikk spilt fra seg ballen inn i bakrommet.

Alene med Adam Larsen Kwarasey gjorde Chuma Anene ingen feil, og satt inn 1-1.